CHP: Haydi Erdoğan, Biz Söyledik Diye Çekinme

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a vatandaşları enflasyona ezdirmemesi için bir çağrı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) resmi Twitter hesabından paylaşılan videoda, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 27 Ekim'de ve 2 Kasım'da yaptığı konuşmalarda hükümete yaptığı çağrılar ve öneriler yer aldı.

Kılıçdaroğlu 27 Ekim'de yaptığı konuşmada "Bir, her şeyden önce acilen Kara Kış Fonu'nu kurarak vatandaşlarımıza kış ayları için destek ver. İki, elektrik faturalarındaki KDV'yi kış boyunca kaldır. Sana söylüyorum: Sadece TRT fonunun kaldırılması bile tek başına yüzde 20 oranda bir indirimin sağlanmasına neden olacak. O nedenle diyorum derhal kaldır" demişti.

CHP lideri 2 Kasım'da yaptığı grup konuşmasında ise "Biz eleştiriyle beraber çözüm de üretmek zorundayız. Kış geliyor, yağmur gibi zamlar geldi. İktidarda değiliz ama bu millet için çalışıyoruz. Dedim ki iktidara çağrı yaptım, bir Kara Kış Fonu kurun. Bunu garibanlar için, düşük gelirliler için kullanın. Doğal gaz, elektrik, su, bütün bu faturalar ağırlaşacak. Kış aylarında elektrik faturalarında KDV'yi, TRT payını kaldırın dedim" açıklamasını yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları "Haydi Recep Tayyip Erdoğan, biz söyledik diye çekinme... 'TRT Payı' tamam, şimdi sırada Kara Kış Fonu'nu kurmak var... 3600 Ek Gösterge ve EYT var..." mesajıyla paylaşıldı.

CHP Haydi Erdoğan Biz Söyledik Diye Çekinme trt payı kdv kara kış fonu