CHP İlçe Başkanlığında Aynı Pankart: Ya Mansur Ya Ekrem, Adayımız Değilsin Demokrat Dedem

TAKİP ET

Bir CHP örgütünün girişine daha aynı pankart asıldı.

Cumhuriyet Halk Partili gençler, Cumhurbaşkanlığı adaylığı sinyali veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu uyarmak ve gençliğin gönlünden geçen iki adayın ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğunu göstermek için bir süredir pankartlı bir "sessiz eylem" yapıyor.

İlk olarak CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanlığı kapısına bırakılan "Gençlik diyor: Ya Mansur ya Ekrem, adayımız sen sen değillsin demokrat dedem!" yazılı pankartın aynısı HP Maltepe İlçe Başkanlığının kapısına da bırakılmıştı.

'Ya Mansur Ya Ekrem, Adayımız Sen Değilsin Demokrat Dedem'

'Ya Mansur Ya Ekrem Adayımız Sen Değilsin Demokrat Dedem' Eylemi Yaygınlaşıyor


Son olarak aynı sözlerin yer aldığı bir pankartın CHP Karasu İlçe Başkanlığının kapısına bırakıldığı öğrenildi.

Millet İttifakı'nda Adaylık Tartışmaları

Millet İttifakı'nın başat iki unsurundan biri olan İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener, geride bıraktığımız yıl cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir talebi olmadığını, partisini birinci parti yapmak ve kendisinin de başbakan olmak istediğini söylemişti.

Bunun ardından sıklıkla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik adaylık iması taşıyan sözler söyleyen Akşener ve partisi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ise soğuk bakmıyor. İYİ Parti kurmayları sıklıkla Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili bir sorunları olmadığını ancak kazanabilecek bir adayı tercih edeceklerini vurguladı.

Gelecek ve DEVA Partileri Sıcak Bakmıyor

Kısa bir süre önce Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığına olur verdikleri ancak AKP'den kopan DEVA ve Gelecek Partilerinin bu duruma sıcak bakmadığı konuşulmuştu.

Kamuoyu yoklamalarında ise CHP'li belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan karşısında seçimi ezici bir üstünlükle kazandıkları görülüyor. Buna karşın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında şansı Yavaş ve İmamoğlu'na göre oldukça düşük. 

Kılıçdaroğlu En Kötü Seçenek

Ayrıca Kemal Kılıçdaroğlu siyasetçilere yönelik yapılan beğeni düzeyi anketlerinde ilk üç sıraya giremiyor. Geride bıraktığımız 3 yılda MetroPOLL, Area, Konsensus, AKAM gibi firmalar tarafından yapılan beğeni düzeyi araştırmalarında Kemal Kılıçdaroğlu'nun beğeni düzeyi hiçbir zaman "onaylıyorum" seçeneği lehine ayrışmadı. Yani Kılıçdaroğlu'nun siyasi tarzını beğenenlerin oranı hiçbir zaman beğenmeyenlerin önüne geçmedi.

2021 yılı Ağustos ayı itibarıyla AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyaset tarzını onaylayanların oranı da CHP lideri Kılıçdaroğlu gibi onaylamayanların gerisine düştü. Buna karşın İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş'ın siyaset tarzı, seçmenden büyük oranda onay topluyor. 

chp karasu ilçe başkanlığı ya mansur ya ekrem adayımız sen değilsin demokrat dedem gençlik diyor