CHP, Irak-Suriye Tezkeresine Karşı Genel Merkeze Pankart Astı

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün (16 Ekim) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP MYK toplantısında, Parti Meclisi'nin (PM) kurultaydan hesap ve faaliyet raporunun onaylanması için 25 Ekim tarihinde bir kez daha toplanması kararı alındı. Edinilen bilgiye göre MYK toplantısının ana gündeminde, yarın Meclis'e gelmesi beklenen Irak-Suriye tezkeresi yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün (16 Ekim) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. CHP MYK toplantısında, Parti Meclisi’nin (PM) kurultaydan hesap ve faaliyet raporunun onaylanması için 25 Ekim tarihinde bir kez daha toplanması kararı alındı. Edinilen bilgiye göre MYK toplantısının ana gündeminde, yarın Meclis’e gelmesi beklenen Irak-Suriye tezkeresi yer aldı.

Irak ve Suriye tezkeresi TBMM'de bugün oylanacak.

Görüşmeler öncesinde CHP Genel Merkezi'ne "Türkiye'de yabancı asker postalı istemiyoruz" yazılı afiş asıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuya ilişkin “Önümüzdeki hafta parlamentoda bir tezkere görüşülecek. Tezkere, teröre karşı mücadelede. Teröre hepimiz çıkmak zorundayız. Terör, insanlık suçudur. Terör kimden gelirse gelsin teröre ve teröristlere karşı çıkmak hepimizin namus borcudur.

Çözemediğimiz bir cümle var. ‘Gerektiğinde yabancı askerlerin Türkiye'ye davet edilmesi’. 30-35 yıldır teröre karşı mücadele eden, bizim silahlı kuvvetlerimizdir, güvenlik güçlerimizdir. Şehit olanlar orada. Kollarını, bacaklarını, gözlerini verenler orada. Yabancı askerin bizim ülkemizde ne işi var? Eğer sizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bunu bütün Türkiye’ye anlatmazsanız sorumluluğunuz var demektir.

Milli Kurtuluş Savaşı'nda bile bir tek yabancı eri almayan bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden terörle mücadele etmek için yabancı askerleri Türkiye'ye davet eden Türkiye’ye geldik. Nasıl oluyor, sorduk. Sayın Bahçeli'ye de sorduk. Diyor ya ‘ben milliyetçiyim’ diye. Sayın Erdoğan’a da sorduk. O da her türlü milliyetçiliği ayakları altına alan bir kişi. Nasıl olduysa bunlar yan yana gelmiş. Kim bu yabancı askerler diye sorduk. Hangi yabancı askerleri Türkiye'ye davet edeceksiniz? Hiç bir türlü öğrenemedik.

Başka bir sorunumuz daha var uyuşturucu bataklığı. En temel sorunlardan birisidir. Sığınmacılar kadar temel bir sorun. Şu anda uyuşturucu Türkiye'de bir milli güvenlik sorunudur. Gencecik pırıl pırıl evlatlarımızın o bataklığa sürüklenmesini kimler ortam hazırlıyor?” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye de çağrı yaparak tezkereye "hayır" demesini istemişti.

MHP ve İYİ Parti, TSK'nın Irak ve Suriye'deki görev süresini uzatan tezkereye "evet" diyeceklerini bildirmişti.

chp pankart chp suriye ırak chp tezkere