CHP İzmir Milletvekili: Zorunlu Askerliğini Yapmamış Hekimler Sınır Ötesi Üslere Gönderiliyor

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, temel askerlik eğitimini almayan yeni mezun hekimlerin sınır hattındaki askeri üslerde ve sınır ötesi birliklerde görevlendirildiği söyledi.

CHP'li Murat Bakan görevlendirmelerin Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki bir protokole dayandırılarak yapıldığını belirterek, "Daha zorunlu askerliğini bile yapmamış insanı o bölgelere gönderemezsiniz. Bırakın savaş şartlarını bilmelerini ve çatışma deneyimlerinin olmasını, bu insanların daha temel askeri eğitimleri yok" dedi.

Bakan sözlerine, "Askeri hastaneleri kapattılar, TSK bünyesindeki sağlıkçıları Sağlık Bakanlığı’na devrettiler. Bu devredilme, TSK'daki sağlıkçılar açısından birçok özlük hakkı kaybına sebep oldu. Hem üniformalarını ellerinden aldılar hem özlük haklarını. Harp cerrahisinde uzmanlaşmış sağlıkçılara devlet hastanelerinde ‘pansuman yapacaksın’ dediler. Şimdi de duyduk ki; zorunlu askerliğini bile yapmamış, birkaç yıllık pratisyen hekimleri tutup sınır hattındaki ve sınır ötesindeki askeri üslere gönderiyorlar. Bu izaha muhtaç bir uygulamadır, sorunludur ve tehlikelidir. Hem görevlendirilen hakimlerin güvenliği açısından hem de o bölgelerdeki askerlerin tıbbi ihtiyaçlarının karşılanması açısından bu uygulama mantıklı bir şekilde yeniden düzenlenmelidir” cümleleriyle devam etti.

Bakan konuyla ilgili, "Daha askerliğini yapmamış hekimleri illa sınır hattında ya da sınır ötesinde görevlendirecekseniz, öncesinde temel eğitime tabii tutarsınız. Sonrasında da eğitimi ve görevlendirmeyi zorunlu askerlik olarak kabul edersiniz. Devlet, yurttaşın güvenliğini önceleyerek sorunlara hukuki, adil ve mantıklı çözümler üretmek için vardır” önerisinde bulunarak yeni mezun hekimlerin sorunlarını çözme yolunda adım atılması gerektiğini belirtti.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hekim doğu askeri üs eğitim askerlik mecburi