CHP Kadroları Kılıçdaroğlu Adaylığını Diretiyor

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı sonrasında gündeme gelen konular CHP kurmaylarına soruldu.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir, CHP'li kurmaylarla yaptığı röportajda İmamoğlu davası ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'yle ilgili sorular yöneltti. 

CHP'deki bazı siyasetçiler, Meral Akşener'in 'kazanacak aday' vurgusu yapmasından ve  İmamoğlu hakkında verilen karar sonrası gösterdiği tavırdan rahatsız olduklarını dile getirdi. Aday önerisine CHP'nin tavrının net olduğunu vurgulayan kurmaylar, "Adayımız Kemal Bey'dir" diyerek tartışmayı kapattı.

İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin itirazlarından uzun süredir rahatsız olan CHP'li kurmaylar son gelişmeleri değerlendirerek, "Adayımız Kemal Kılıçdaroğludur ve adayı altılı masa belirleyecektir" dedi. CHP yöneticilerinden biri İmamoğlu'nun olası adaylığıyla ilgili soruya, "İmamoğlu aday olmak istiyorsa partisinden ayrılıp İYİ Parti'ye geçebilir" yanıtını verdi.

Miiliyet'e demeç veren CHP kurmayları kısaca şu görüşleri dile getirdi:

“Mahkeme kararının ardından ilk birkaç gün yapılan konuşma ve değerlendirmelerin duygusal olduğunu düşünüyoruz. Yoksa Meral Hanım partisinden bir ismi ya da kendisini aday olarak masaya önerebilir ama nezaketen CHP’den bir isim getiremez. CHP kendi aday önerisini kendi belirler. Ona Meral Hanım dahil hiç kimsenin bir şey söyleme hakkı yoktur. CHP’nin aday önerisine Genel Başkan bile değil, Parti Meclisi ve milletvekilleri birlikte karar verecek. Kemal Bey kendisi aday değil, Kemal Bey bizim adayımız. Getiririz ismi masaya, ‘olabilir mi’ deriz, Altılı Masa’daki liderler der ki ‘olur’ ya da ‘olmaz’. Yarın karar bozulsa da Ekrem Bey aday olmaz. Davasının sonucu ne olursa olsun İmamoğlu aday değil, CHP’nin adayı Kılıçdaroğlu’dur. Grubumuzdan hiç kimse de Genel Başkan dururken, başkasını aday göstermez.”

Almanya Seyahatini Savundular

İmamoğlu'nun yargılandığı gün Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyaretine yönelik kamuoyu ve partiden gelen eleştirilerine CHP'li kurmay, "Almanya'da değil de Gaziantep'te ya da Diyarbakır'da olsaydı daha mı farklı olacaktı?" cevabını verdi. 

 

chp milliyet pazar ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu meral akşener iyi parti cumhurbaşkanlığı seçimleri erken seçim