CHP: Katar ile İmzalanan Su Anlaşmasının Ayrıntıları Paylaşılmalı

TAKİP ET

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Katar ile imzalanan su anlaşmasını meclise taşıyarak ayrıntıların paylaşılmasını istedi.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Katar ile Türkiye arasında imzalanan "Su Yönetimi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" anlaşmasını meclise taşıdı. Anlaşmanın ayrıntılarının kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirten Barut, "Ülkemizin su kaynakları yönetimini tamamen Katar’a devrettiği ileri sürülen, ulusal egemenliğimizi hiçe saydığı belirtilen bu anlaşmanın iptalini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Barut, yanıtlanması istediği soruları ileterek konu hakkında "Yapılan anlaşmayla kimin suyundan söz edildiği, hangi suyun nasıl yönetileceğine dair bilinmezlikler tedirginlik yaratıyor. Pandemi döneminde gıda güvenliği ve egemenliğinin daha da anlaşıldığı bir süreçte yapılan anlaşmayla ilgili ulusal çıkarlarımız ve su varlığımız ile su kaynaklarımız açısından ortaya çıkan bilinmezliklerin bitirilmesi gerekiyor. Gelecekte suyun öneminin daha da artacağı, su kıtlıkları nedeniyle petrolden çok daha kıymetli olacağı ortada olan suyun korunması noktasında yapılan anlaşmanın ayrıntılarının kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Ülkemizin su kaynakları yönetimini Katar’a devrettiği ileri sürülen, ulusal egemenliğimizi hiçe saydığı belirtilen bu anlaşmanın iptalini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

katar su anlaşma türkiye chp meclis ne anlama geliyor nedir soru cevap