'CHP'den Sadece Köstek Gördük AKP-MHP'yle İttifak Yapalım' Diyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Hatipoğlu: Sözlerimin Arkasındayım

TAKİP ET

İYİ Partili Hatipoğlu, sözlerini savundu.

Dün yaptığı konuşmada İYİ Parti'nin CHP'den sadece köstek gördüğünü, AKP ve MHP'yle ittifak yapılması gerektiğini savunan İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu sözlerini savundu.

Hatipoğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti’ye o veya bu partinin ortağı olma dayatılamaz. Partimizin 2019 Yerel ve 2023 Genel seçimlerindeki ittifak yapısından kazanımları kamuoyunun malumudur. Önümüzdeki 2024 yerel seçimleri öncesi tüm seçenekler partimiz adına masada olmalıdır. Partimizin menfaatleri doğrultusunda, buna başka ittifak modelleri ya da ittifaksız şekilde devam etme de dahildir. " dedi. 

İYİ Partili Hatipoğlu: CHP'den Sadece Köstek Gördük, AKP ve MHP'yi Destekleyelim

Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı: 

Sözlerimin aynen arkasındayım. Tüm çarpıtma ve bağlamından koparılma çabalarına rağmen… 

Sayın Genel Başkanım Meral Akşener'in yanında olmaktan ve İYİ Parti rozeti takmaktan büyük gurur duyuyorum... 

İYİ Parti’ye o veya bu partinin ortağı olma dayatılamaz. Partimizin 2019 Yerel ve 2023 Genel seçimlerindeki ittifak yapısından kazanımları kamuoyunun malumudur. Önümüzdeki 2024 yerel seçimleri öncesi tüm seçenekler partimiz adına masada olmalıdır. Partimizin menfaatleri doğrultusunda, buna başka ittifak modelleri ya da ittifaksız şekilde devam etme de dahildir.  

Şahsımı yalan-yanlış, sözlerimi çarpıtarak sözde eleştiren bazı odaklara da sözüm şudur; İYİ Parti hiçbir siyasi yapının arka bahçesi değildir. İYİ Parti, bu ülkede yaşayan her vatandaşımızı kucaklamaya yetecek kadroya, birikime ve de lidere sahiptir.

TamgaTürk'e konuşan İYİ Parti'nin bir kurucusu, Zafer Partisi tarafından Cumhurbaşkanı Adayı olarak gösterildikten sonra Cumhur İttifakı'na katılıp AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yandaşı olan Sinan Oğan'ı hatırlatarak, "Dönüp dolaşıp Sinan Oğan’ın peşinden gittiğimiz bir hale mi gelecektik?" diyerek tepki gösterdi.

chp iyi parti nebi hatipoğlu akp MHP