CHP Kurultayı: Kılıçdaroğlu 'Son Kez Adayım' Mesajı Verebilir

TAKİP ET

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun kurultaydan önceki son konuşmada, 'Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım' diyebileceği belirtiliyor.

CHP'de Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan önceki son konuşmada, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” diyebileceği belirtiliyor.

CHP'nin, 38. Olağan Kurultayı, "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganıyla 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayın ilk günü genel başkan, ikinci günü Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçimi yapılacak.

Kurultayda, 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekecek.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegeler tarafından yeniden aday gösterilmesi, Manisa Milletvekili Özgür Özel'in de aday olabilmek için yeterli sayıya ulaşması bekleniyor.

Kurultay delegelerinin desteği konusunda değişimcilerle başa baş olduğu kaydedilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun, kurultay günü konuşmasına da hazırlandığı bildirildi. 

Buna göre, Kılıçdaroğlu’nun oylamadan önceki son konuşmada, “Son kez genel başkanlığa adayım ve bir sonraki kurultayda olmayacağım” diyebileceği kaydedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, dün Sözcü TV'deki yayında "Genel Başkanımız muhtemelen kurultayda da son kez yetki isteyecek kurultay delegelerinden" ifadelerini kullanmıştı.

kılıçdaroğlu chp kurultay özgür özel