CHP Kuruluşunun 98. Yılının Arifesinde Yeni İstanbul İl Binasını Açtı: Dev 'Sınır Namustur' Pankartı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin yeni İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışını gerçekleştirdi.

Partisinin yeni İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partili olmak sıradan bir partili olmanın çok ötesindedir. CHP'li olmak ülkenin bağımsızlığından, adaletten, sosyal devletten, çağdaş eğitimden, devlette liyakatten yana olmak, hiç kimsenin kimliğiyle, inancıyla, yaşam tarzıyla ilgilenmemek, onları siyasete malzeme etmemek demektir. Dolayısıyla CHP'li olmak sıradan bir olay değildir" dedi.

Ülkenin sorunlarını çözmek için halkın desteğine ihtiyaç duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Ben yeni bir bina alındığında arkadaşlarıma şunu söylerim: Bina güzel ama içerde fazla oturmayın. Bizim görevimiz dışarda, halkta" diye konuştu.

İstanbul'un sorunlarını çözmek için çalışılacağını belirten Kılıçdaroğlu "Ama bir önemli karar verdik. İstanbul'a halkçı bir Büyükşehir Belediye Başkanı seçtik" dedi.

"Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veren bir siyasi partiyiz" diyen Kılıçdaroğlu, "98 yıldır yıkılmadık, sonsuza kadar Türkiye ile beraber yolumuza devam edeceğiz. Biz bir çınarız. Bu çınarı yerinden söküp atmaya kimsenin gücü yetmez, çünkü biz haklıyız" ifadelerini kullandı.

"CHP'yi ölümsüz kılan hedef, Mustafa Kemal'in gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini aşmaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Siyasi partilerin tarihlerine baktığımız zaman dünyada en köklü siyasi partilerden biri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" şeklinde konuştu.

İstanbul'da tekrarlanan yerel seçimlerin halkın ferasetini gösterdiğini belirten Kılıçdaroğlu, yeni il binasının açılışını gerçekleştirdi.

Açılışta Kılıçdaroğlu'nun arkasındaki "Sınır Namustur" pankartı dikkat çekti. Söz konusu pankart CHP Genel Merkezi'ne de "Hudut Namustur" pankartı asan 6 Türk gencinin gözaltına alınması sonrasında asılmıştı. 

Kısa bir süre sonra ise 6 Türk gencinden biri olan Semir Yapıcı evinin önünde saldırıya uğramış, bir diğeri olan Ahmet Çakmak ise kaçırılmıştı.

CHP Kuruluşunun 98. Yılının Arifesinde Yeni İstanbul Binasını Açtı Dev 'Sınır Namustur' Pankartı