CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı Ortak Bildiri Yayımladı

TAKİP ET

11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bildiri yayımladı.

CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ortak bir bildiri yayımladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın resmi Twitter hesabından paylaştığı bildiride Büyükşehir Belediyelerinin Meclislerden geçerek onaylanan bütçelerinin döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar nedeniyle oluşan ekonomik belirsizlik ortamında "geçersiz bütçeye" dönüştüğü vurgulandı.

Türkiye'nin içine düştüğü derine konomik buhran nedeniyle belediyelerin hizmet veremeyecek hale geldiği belirtilen bildiride, bu durumun ihalelere katılan firmaları da zor duruma soktuğu bildirildi. 

Bildiride "merkezi hükümet"ten, yerel yönetimlere yönelik vergi indirimlerine gidilmesi ve hayati bazı konularda sübvansiyon sağlanması talep edilirken toplu taşımada KDV ve ÖTV istisnası sağlanması talebi örnek olarak verildi. Enerji maliyetlerindeki artışları nedeniyle raylı sistemler, elektrik ve su gibi giderleri düşürecek vergi indirimlerine gidilmesi gerektiği belirtilen bildiride belediyelerin usulüne uygun olarak yapılan teftişlerden asla rahatsızlık duymadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Ama yapılan bir kısım manipülasyonlar veya uydurma gündemler üzerinden yaklaşımlarla, uygunsuz teftişlere de karşı olduğumuzu vurgulamak zorundayız. Belediyelerimiz 'özelinde' gösterilen bu 'teftiş hassasiyetinin', eski belediye yönetimleri hakkında yapılan şikayetlerde de gösterilmesini bekliyoruz ve bunu kamu adına talep ediyoruz."

chpli 11 büyükşehir belediye başkanı ortak bildiri mansur yavaş ekrem imamoğlu