CHP'li 120 Vekil Aynı Uçakla Erzurum'a Gidiyor: 'Kaza Olursa CHP'de Vekil Kalmaz'

TAKİP ET

CHP'li 120 milletvekili aynı uçağa binerek Erzurum'a gidiyor.

TBMM'nin tatile girmesiyle birlikte CHP de sahaya indi. "Milletin Sesi" mitinglerinin yanı sıra CHP'nin haftalık grup toplantıları da Ankara dışındaki illerde yapılacak.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre 120 CHP'li milletvekilinin aynı uçakla Erzurum'a gitmesi tehlikeli bir durum oluşturuyor. 134 milletvekili olan CHP'nin 120 vekili yarın Ankara'dan saat 07.40'da aynı uçağa binerek Erzurum'a gidecek. Akşam saat 20.40'ta da aynı uçakla Ankara'ya dönecek.

"Büyük Şirketlerin Sahipleri de Aynı Uçağa Binmez"

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 120 milletvekilinin aynı uçakta olması, partide "kaza" endişesini getirdi. Kaza ihtimalini değerlendiren bir CHP'li milletvekili "Genelkurmay Başkanı ile kuvvet komutanları aynı uçağa binmezler. Çünkü, Allah korusun bir kaza-bela halinde Silahlı Kuvvetlerimizin komutansız kalmaması amaçlanır. Büyük şirketlerin sahipleri de aynı uçağa binmez ya farklı uçaklarla ya da karayoluyla yolculuk yaparlar. Hatta aile ve çocuklarıyla aynı araçta bulunmamaya özen gösterirler. Bir kaza halinde hepsi ölmesin, yaralanmasın diye. CHP böyle bir olasılığı düşünmeli ve hepimizi aynı uçakla götürüp getirmemeliydi" diye konuştu.

Anadolu Jet'e ait 36 uçağın Rusya'ya kiralanması nedeniyle iç hatlarda uçak sorunu yaşandığı ve bu nedenle seferlerin azaltıldığı, milletvekillerinin tek uçakla gitmesinin nedeninin bu olduğu belirtiliyor.

chpli 120 milletvekili aynı uçakla erzurum gidiyor kaza olursa chpde vekil kalmaz chp kemal kılıçdaroğlu grup toplantısı