CHP'li Akif Hamzaçebi'den Kılıçdaroğlu'na Ağır Sözler

TAKİP ET

CHP'li Akif Hamzaçebi, mağlup Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Mağlup Cumhurbaşkanı adayı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün katıldığı canlı yayında Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın açıkladığı 'gizli' anlaşmayı doğruladı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, partisine üç bakanlık ve MİT Başkanlığı'nın verileceğini belirtmiş, CHP Sözcüsü Öztrak ise bu açıklamayı yalanlamıştı.


Kılıçdaroğlu, Habertürk’te katıldığı canlı yayında yaptığı açıklama ile Özdağ’ı doğruladı. Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, protokolle ilgili olarak konuşmasının doğru olmadığını söyledi. Öztrak’ın ve danışmanlarının ise konudan haberdar olmadığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“İki kişinin namusuna teslim edilen protokoldür. Açıklamayı ahlaki olarak doğru bulmam. Benim konuşmam doğru değil. Protokol ikimizin arasında imzalandı. Kamuoyuna açık değildi. İkimizin namusuna teslim edildi nokta. Bu konuda yorum yapmam doğru değil. Sayın Özdağ ile sayın Oğan ile yaptığım görüşmelerle ilgili 6 liderin haberi vardı.”

Uzun yıllar boyunca CHP'de milletvekilliği ve pek çok kademesinde yöneticilik yapan, Parti Meclisi Üyesi Akif Hamzaçebi Kılıçdaroğlu'nu yalancılık ile suçlayıp tepki gösterdi.

İşte Hamzaçebi'nin kullandığı ifadeler:

Akif Hamzaçebi Kemal Kılıçdaroğlu CHP Kurultayı