CHP'li Ali Öztunç: Marmaris Yangınında Sabotaj İhtimali Yüksek

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Marmaris'te çıkan orman yangınının sabotaj sonucu ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Dün Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Yangınla mücadele havadan ve karadan halen sürüyor.

"Belli ki Birileri Yakmış"

TBMM'de yanındaki CHP'li milletvekilleriyle basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, orman yangınında sabotaj ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. "Belli ki birileri yakmış, sabotaj ihtimali çok yüksek" diyen Öztunç, "Belediye başkanlarının yaptığı açıklamalar da bu yönde. Bir sabotaj olduğu görülüyor. Umarım havadan müdahaleler ile yangın söndürülür ve geçen yılki görüntüler bir kez daha yaşanmaz" diye konuştu.

"Dün Gece Şartlar Çok Uygundu Ama Müdahale Edilmedi"

Yangına havadan müdahale edilmemesini eleştiren Öztunç, "Şartlar çok uygundu, rüzgar yoktu. Gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri müdahale etse yangın sönecek ve bitirilecekti ama müdahale olmadı. Çünkü gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok. Kendileri 'var' dedi ama maalesef yok" ifadelerini kullandı.

"Hiç Ders Almamışlar"

Geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınlarında 170 bin hektar ormanlık alanın kül olduğunu belirten Öztunç, "Belli ki geçen yıldan hiç ders almamışlar. Aynı iş bilmezlik, beceriksizlik, dağınıklık devam ediyor. Ormanlar, ciğerlerimiz yakılıyor yerine oteller, rezidanslar, villalar, yazlıklar dikiliyor ve bunlara AKP göz yumuyor" dedi.

"Bakan Tedbir Almakla Görevlidir"

Bakanların Marmaris'e gitmesine de tepki gösteren Öztunç, "Yangın olsun, yangın yerine gidelim. İtfaiyeci misiniz, bakan mı? Bakanlar önceden tedbir almakla görevlidir. Yangın çıkıyor, bakanlar olay yerine gidiyorlar, orada fotoğraflar veriyorlar, uyurken pozlar çektiriyorlar, 'Biz çok çalışıyoruz, müdahale ediyoruz'. Önce tedbir alacaksın. Hükümeti uyarıyorum, geçen yılki hatalara düşmeyin. Bu işin egosu, siyaseti olmaz. Orman yangınları konusunda gereken neyse bir an önce yapın. Biz de söz veriyoruz, CHP olarak yanınızda yer alacağız" ifadelerini kullandı.

chp genel başkan yardımcısı ali öztunç marmaris orman yangınında sabotaj ihtimali yüksek belli ki birileri yakmış