CHP'li Atakum Belediye Başkanı Deveci'nin Makam Aracına Yolda El Konuldu

TAKİP ET

Van'daki CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nın ardından Samsun'a dönmek üzere yola çıkan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin makam aracına el konuldu.

Van'da gerçekleştirilen CHP'li Belediye Başkanları Çalıştayı'nın ardından görev yerine dönmek üzere yola çıkan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin aracı jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

Erzurum Pasinler Karayolu'ndan durdurulan Deveci'nin kullandığı makam aracının AKP döneminde anlaşılan bir şirketin üzerine kayıtlı olduğu ve şirketin SGK borcu nedeniyle vergi dairesinin makam aracı hakkında yakalama emri çıkarttığı ortaya çıktı.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre jandarma karakoluna götürülerek burada 3 saat bekletilen Cemil Deveci ve eşi Gülay Deveci, jandarmanın üstleriyle yaptığı görüşmenin ardından makam aracının teslim edilmesiyle bırakıldı.

"Göreve Geldiğimden Beri AKP Borçlarıyla Uğraşıyorum"

AKP döneminde anlaşılan şirketin SGK borcunun yapılandırıldığı ve aylık ödemelerinin zamanında yapıldığını belirten Deveci, göreve geldiği günden bu yana AKP dönemi borçlarını kapatmaya uğraştıklarını söyledi.

"Vergi borcumuza karşılık Sağlık Bakanlığı’nın 3 yıldır kullandığı binayı teklif ettik almadılar" diyen Deveci, "Bu zamana kadar 30-40 aracımızı haciz yoluyla aldılar ama satmıyorlar ve çürütüyorlar. AKP’li belediyenin yerlerini borçlarına karşılık sorgusuz sualsiz alanlar bize gelince her türlü zorluğu yaşatıyor" ifadelerini kullandı.

chp samsun atakum belediyesi başkan cemil deveci makam aracına yolda el konuldu