CHP'li Başarır: Salon Eşit Bölünmedi, Belediye İşçileri Getirildi

TAKİP ET

CHP'li Ali Mahir Başarır, kurultayın gerçekleşeceği salonun eşit olarak bölünmediğini ve Özgür Özel destekçilerine ayrılan kısmın belediye işçileri ile doldurulduğunu söyledi. Ayrıca salona 'Ey Özgürlük' şarkısı ile giren Özgür Özel'in ismi anons edilmedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kurultayın gerçekleşeceği salonun eşit olarak bölünmediğini, Özgür Özel destekçilerinin bulunması gereken bölüme CHP'li Belediye işçilerinin doldurulduğunu söyledi. Başarır "İkiye bölünmesi gerekiyordu ancak öyle olmadı. Özgür Özel'in bölümü boşaltılsın, onun konukları alınsın. Şehir dışından insanlar geldi" dedi. Başarır, "Belediye işçilerimiz bugün evde olmalıydı. Adana, Mersin Belediyesi'ni anlamakta güçlük çekiyorum. Böyle bir şey olmaz. Kurultay'da adalet olmalı, eşit fırsat verilmeli" ifadelerini kullandı.

Özel'in İsmi Anons Edilmedi

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel, salona 'Ey Özgürlük' şarkısı ile girerek tüm salonu selamladı. Özgür Özel'in ismi ise giriş yaptığı sırada anons edilmedi.

'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' 

CHP Genel Başkanı ve Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise salona Gündoğdu Marşı'ndan uyarlanan bir şarkı ve 'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' sloganları ile giriş yaptı.

Divan Başkanı Ekrem İmamoğlu

Divan Başkanlığının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından kürsüye çıkan İmamoğlu, sözlerine Kılıçdaroğlu'na teşekkür ederek başladı. 

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Saygı değer genel başkanım, önceki dönem genel başkanlarım, çok kıymetli kurultay delegeleri, milletvekillerim, il ilçe belde başkanlarım. Kadın ve gençlik kolları, farklı kollardaki başkanlarım, il ve ilçe belediye başkanlarım, kıymetli misafirler, sevgili yol arkadaşlarım, basınımızın değerli üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Partimizin 38’inci Olağan Kurultay’ının ülkemiz milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Beni kurultay başkanı olarak öneren, seçen, sayın genel başkanım ve bütün kurultay üyelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Memleketin dört bir yanından seçilerek salonumuzu onurlandıran tüm kardeşlerime, Atamızın bize emaneti Ankara’ya hoş geldiniz. Biliyorum ki her biriniz, partimizin değerlerine olan inancınzla 38’inci kurultay salonunda bulunuyorsunuz. CHP bir kongreler ve kurultay partisidir. Çünkü 100 yıllık cumhuriyetimiz kongreler, kurultaylar ve meclisler üzerinde yükselmiştir. Millet egemenliğine duyulan saygının önemli bir gereğidir bu.

Elbette ilk görevimiz CHP’ni bugünlere ulaştıran herkese duyduğumuz saygı ve minneti dile getirmektir. Sizlerin de en samimi duygularına aracılık ettiğimi bilerek büyük önderimiz, kurucumuz, ilk genel başkanımız aziz Atatürk’ü rahmetle saygıyla minnetle anıyorum.

Genel başkanlarımız sayın İsmet İnönü, sayın Bülent Ecevit’i, sayın Deniz Baykal’ı saygıyla anıyorum. Çeşitli dönemlerde bizlere ldierlerlik eden değerli başkanlarımız, sayın Murat Karayalçın’ı, sayın Hikmet Çetin’i ve sayın Altan Öymen’i de sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

'Yeter ki Biz Halkın Sesine Kulak Verelim'

Mayıs 2010’dan beri partimize ve davamıza büyük emek vermiş saygı değer genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Cumhuriyetimiz ve partimiz için her kademede görev üstlenmiş ve yitirdiğimiz partililerimizi saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Yine partimiz örgütlerinde sorumluluk üstlenen tüm örgüt emekçilerimize saygılarımı sunuyor, onlara sevgimizi ileriyorum.

Bu kurultay tarihi bir kurultay, çünkü bu kurultay sadece CHP'nin değil, Türkiye muhalefetinin şekilleneceği bir kurultaydır. Bu kurultay herkesi umutlandıracak, toplumsal muhalefete büyük bir güç ve moral verecek.

Halkımıza karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Burada sorumlu davranmak, geleceğe güvenlebakmak gerekir. Kurultayımız biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. Her alanda halkımızla buluşacağız. Göreceksiniz yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız. Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim."

chp kurultay özgür özel kemal kılıçdaroğlu ali mahir başarır