CHP'li Başkana Taziye Ziyaretinde Bulunan MHP'li Görevden Alındı

TAKİP ET

CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'a taziye ziyaretinde bulunan MHP Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner görevden alındı.

Eşini kaybeden CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun'u 30 Mart'ta makamında ziyaret eden Zonguldak MHP Aile, Kadın ve Engellilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mevlüde Yalçıner'in ziyaret görüntülerinin sosyal medyadan payşılması üzerine Yalçıner görevden alındı.

MHP İl Yönetim Kurulu üyelerinin irtibat kurduğu WhatsApp grubuna bir mesaj atan MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Yalçıner'in görevden alındığını açıkladı.

"2 yıl önce de kadın kolları başkanlığı yaparken görevden alındığımı gazetelerden öğrenmiştim. Şimdi yine aynı uygulamaya maruz kaldım. Söylediklerine göre bu fotoğraf Genel Merkeze gönderilmiş. Ama ben inanmıyorum. Tamamen keyfi bir uygulama. Zonguldak küçük bir yer ve herkes birbirini tanır. Ebru hanımı, siyasete girmeden önce de tanıyordum. Pandemi nedeniyle başsağlığı ziyareti yapamamıştım. Bunun için ziyaretine gittim" diyen Yalçıner, "Farklı partilerde, farklı siyasi görüşe sahibiz diye düşman mı olmamız gerekiyor? Bunlar bizim görüşmemize engel değil. Partimle bir sorunum yok ama bu haksızlık ile sonuna kadar mücadele edeceğim" ifadelerini kullandı.

CHP'li Başkandan Açıklama

CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ise şu açıklamayı yaptı:

"MHP İl Başkanı Varol Demirköse'nin, yönetim kurulunda Kadın ve Engelli Politikalarından sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten sayın Mevlüde Yalçıner'i şahsıma yapmış olduğu nezaket ziyareti sebebiyle görevden almış olduğunu üzülerek öğrendim.

Biz siyaseten rakip ve karşıt görüşleri savunan insanlar olabiliriz ama birbirimizin düşmanı değiliz. Aynı şehirde, aynı kaldırımlarda yürüyen, aynı havayı soluyan insanlarız. Birbirimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olmamız kadar insani bir durumu yadırgayan ve bunu siyaseten rakip eksiltme malzemesi yapan Varol Beyi kınıyorum.

Kendi egosunu tatmin etmek için koltuk işgal eden Varol Bey gibi siyasi figürlerin azalarak bitmesi hem Zonguldak siyasetinde, hem insani ilişkilerimizde seviyeyi yükseltecektir. İçinde bulunduğumuz şu mübarek günlerde, kendisine insanlıktan nasibini alması için dua edeceğim."

chp zonguldak merkez ilçe başkanı ebru uzun taziye ziyaretinde bulunan mhpli görevden alındı