CHP'li Beylikdüzü Belediyesi, İşgal Altındaki Kırım'ın Gayrimeşru Yönetimini 'Ağırladı': Kardeşlik Sözleşmesi İmzalanacak

TAKİP ET

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi, işgal altında olan Kırım'ın, Yalta şehrinin gayrimeşru belediye yönetimini ağırladı ve 'kardeşlik' sözleşmesi imzalanacağı iddia edildi.

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi, işgal altında olan Kırım'ın şehri Yalta'nın sözde belediye yöneticilerini İstanbul'da ağırladı. 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, işgalcileri ağırladıkları fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşırken daha sonra ise bu paylaşımını sildi.

'Kardeşlik Sözleşmesi İmzalanacak'

Yalta 24 isimli haber sitesinde ise işgal yönetiminin Beylikdüzü ziyareti haberi yer alırken haberin içerisinde iki belediye arasında 'kardeşlik' sözleşmesi imzalancağı ileri sürüldü.

'Kırım’ın İşgalini Resmi Olarak Tanıdınız da Haberimiz Mi Yok?'

Gazeteci Gönül Şamilkızı ise sosyal medya hesabında yapılan bu ziyaret ve kardeşlik sözleşmesi iddiasına yönelik olarak tepki gösterdi. Şamil kızı yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

''İşgal altındaki bir bölgenin gayrimeşru yönetimini ağırlayıp bir de bunu övünerek paylaşıyor musunuz? Ayıp! Kırım’ın işgalini resmi olarak tanıdınız da haberimiz mi yok?''

 

kırım yalta beylikdüzü belediyesi kardeşlik anlaşması chpli belediyeler kırımın işgali