CHP'li Erdem: İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Değişim Olacaksa Sizin Liderliğinizde Olmalı' Dedi

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP'li belediye başkanlarının bir araya geldiği toplantı hakkında konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuştu. Toplantıda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerilim yaşandığı iddiasını yalanlayarak, İmamoğlu'nun, "çekilmezseniz yerel seçimde yokum" sözleri için de böyle "Öyle bir cümle yok" dedi.

Erdem, şu ifadeleri kullandı: 

"Artık hayret ediyorum, bunları medyaya aktaranlar nereden üretiyorlar, örneğin Çanakkale Bayramiç Belediye Başkanı söyledi… Kemal Bey'e 'çekilin' dedi. Zaten bizim belediye başkanları toplantımızda Kemal Bey'e 'çekilin' deme kontenjanı vardır, yüzde 3 bunu söyler. Kemal Bey geldiğinden beri olan bir şey, bu bir kontenjan zaten. Çanakkale'de, orada burada muhalif 3-4 belediye başkanı çıkıp Kemal Bey'e 'çekilmelisiniz' der, bunlar Ekrem Beyci filan da değiller. Ayrıca Ekrem Bey de konuşmasında, 'Sayın Genel Başkanım, bir değişim olacaksa sizin liderliğinizde olması gerekiyor' şeklinde bir ifade kullandı, aynen oradadır. İki yüz yedi belediye başkanı ve MYK üyelerinin tanıklığında yaptı bu konuşmayı. 'Ben değişimi sizinle konuşarak yapmak taraftarıyım' dedi, çok yapıcı bir konuşma yaptı. Ama basına şöyle yansıdı; 'Genel başkanlıktan çekilmezseniz ben yerelde yokum'. Öyle bir cümle yok."

"Kılıçdaroğlu çekilmezse İmamoğlu seçimde İBB başkan adayı olacak mı?" sorusuna ise Erdem, "Hiç böyle bir konu gündeme gelmedi ki. Bakın 'Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyım, büyük şehirleri kazanmamız gerekir, vs', burada hiç kimse çıkıp da, 'Ben aday olacağım ya da olmayacağım' demez.Orada Ekrem Bey çıktı, 'Sayın Genel Başkanım' dedi, 'Size karşı bugüne kadar ben hiçbir nezaketsizlik yapmadım, 22 Haziran'dan beri televizyonlara konuşmuyorum, etik dışı bir konuşma ben yapmam. Yüksek bir nezaketle sizinle 3 defa konuşma yaptık, bir değişim olacaksa bu sizinle beraber olmalı' dedi. 'Bu konuyu bizim yükseltmemiz lazım, toplumun enerjisini yüksek tutmamız lazım' dedi, bu eksende kaldı yani. 'Gitmeniz lazım' gibi bir konu geçmedi" yanıtını verdi.

Eren Erdem CHP Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu