CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu Beraat Etti

TAKİP ET

"Kamu görevlisine hakaret" suçlamasıyla yargılanan CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, beraat etti.

CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, 3 yıl önce Rize'nin Fındıklı ilçesidne düzenlenen festivalde yaşanan olaylarda kamu görevlisine hakaret ettiği iddiasıyla 3 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.

Pazar Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşması görülen dava görüşüldüğü sırada vatandaşlar adliye önünde toplandı.

Vatandaşların adliye önünde toplandıkları anların görüntüleri Fındıklı Belediyesi'nin Twitter hesabından paylaşıldı. Adliye önünde açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bugün hukuki değil siyasi bir davayla karşı karşıyayız aslında mağdurken sanık durumuna gelmiş olan belediye başkanımız orada olayı yatıştıran ve belediye başkanı sorumluluğuyla halkına sahip çıkan bir süreci maalesef bugün bir yargı garabeti ile karşı karşıya kalmıştır. Şunu biliyoruz, 31 Mart'ın rövanşını almaya çalışıyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar asla başaramayacaklar. Çünkü biliyoruz ki belediye başkanımız Fındıklı'da halkıyla birlikte bu iktidarın her türlü baskısını engellemesine dayatmasına rağmen inanılmaz işler başarıyor. Ben üç yıllık hizmetlerini anlatırken oradaydım, gerçekten bir belediyeci olarak geçmişte bu görevi yapmış biri olarak da onur duydum, gurur duydum" ifadelerini kullandı.

Mahkemenin Çervatoğlu hakkında beraat kararı verdiği bildirildi.

chp rize fındıklı belediye başkanı ercüment çervatoğlu beraat pazar adliyesi seyit torun