CHP'li Hacer Foggo'nun ve Selin Sayek Böke'nin Sözleri Gündem Oldu

TAKİP ET

CHP'nin İstanbul Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirdiği İkinci Yüzyıla Çağrı isimli toplantıda Hacer Foggo da konuşma yapmıştı.

CHP'li Hacer Foggo'nun 2015 yılında yaptığı ortaya çıkan bir sosyal medya paylaşımı büyük tartışma yarattı.

Hendek operasyonları sırasında bir sınıfta çekilen ve tahtada "Eğitim sırası bizde J.Ö.H" ifadelerinin yer aldığı bir fotoğrafı paylaşan Foggo, "Siz eğitim yaparken "Savaş İstemiyoruz! Çocukları Öldürmenizi İstemiyoruz! Girişimi"ne göre 44 çocuk öldürüldü" notunu düştü.

Hacer Foggo'nun geçmişte attığı diğer tweet'ler de sosyal medya platformlarında gündem olmaya başladı. AKP iktidarının başlattığı sözde "Çözüm Süreci" sırasında Kürtçü Terör Örgütü PKK'nın 249 kahraman asker, polis ve korucumuzu şehit ettiği Hendek Operasyonlarına ilişkin TSK'yı suçlayan tweetler atan Foggo, öte yandan Kürtçü terör şebekesinin Suriye elebaşı olan Salih Müslim kod adlı teröriste verdiği destek de tepki topladı.

İşte o tweet'ler:

 

CHP'nin İkinci Yüzyıla Çağrı programında konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ise, iktidara gelmeleri durumunda, kahraman Türk ordusuna "katliam" iftirası atan Barış Akademisyenleri'nin görevine iade edileceğini söyledi. Böke toplantıda yaptığı konuşmada, “Barış imzacısı akademisyenleri yeniden öğrencileriyle, yeniden üniversiteleriyle buluşturacağız” demişti.

Selin Sayek Böke hacer foggo barış akademisyenleri