CHP'li İzmir BB Başkanı Tunç Soyer, Romanlar İçin Pozitif Ayrımcılık Yapmak Mecburiyetinde Olduklarını Söyledi

TAKİP ET

CHP'li İzmir BB Başkanı Tunç Soyer, "Nasıl kadınlar için pozitif ayrımcılık diyorsak Romanlar için de pozitif ayrımcılık yapmak mecburiyetindeyiz' dedi.

Soykırımcı ÇKP'nin Türkiye temsilcisiyle görüşüp "Ben İzmir'deki Çinlilerin de Büyükşehir Belediye Başkanıyım" diyen ve sığınmacılara ayırdığı ödenekle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Roman vatandaşlarını temsil eden sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerini ağırladı.

Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Avrasya Roman Akademik Ağı Başkanı Orhan Galjus, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Altan ve belediye meclisi üyeleri ve bürokratlar katıldı.

Başkan Tunç Soyer, Romanlar için koordinasyon kurulu kurulacağını ve müzik akademisinin hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini söyledi.

"Romanlar İçin De Pozitif Ayrımcılık Yapmak Mecburiyetindeyiz”

Başkan Soyer, Romanların toplumda dışlanmış, ötekileştirilmiş ve mağdur edilmiş olduğunu vurgulayarak, Romanlar için de pozitif ayrımcılık yapmak gerektiğini belirtti. Soyer, "Müzik akademisini hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Şehir Tiyatrosu yoktu, kurduk. Niye bu şehrin müzik akademisi olmasın? Üstelik Romanların ağırlıklı olduğu müzik akademisi niye olmasın? Çünkü bizim şöyle bir derdimiz var. Romanlar hep dışlanmış, bu toplumda ötekileştirilmiş, mağdur edilmiş. Nasıl kadınlar için pozitif ayrımcılık diyorsak Romanlar için de pozitif ayrımcılık yapmak mecburiyetindeyiz”  diye konuştu.

Başkan Soyer, Roman Stratejik Eylem Planının hazırlandığını hatırlatarak, “Başından beri, göreve geldiğim ilk günden beri bu meseleye özen gösteriyorum. Ama sizin de birbirinize kenetlenmeniz lazım. Aranızdaki dayanışmayı koruyun. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi var. Bu hikayeye yerelde çözüm üreteceğiz. İzmir’de bütün Romanları kucaklayarak hayatı iyileştireceğiz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir'in Romanlar açısından birçok ilkenin ev sahipliği yaptığını söyledi. Purçu, “İzmir'in çıtasını hep yüksek tutuyoruz. Siz geldikten sonra daha da yüksek tutmaya başladık. Siz geldikten sonra ilk defa kültür sanat merkezlerine kavuştuk. Hem ulusal hem uluslararası anlamda sizlerin de desteğiyle İzmir’e ve belediyemize yakışır güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.

tunç soyer Romanlar izmir pozitif ayrımcılık