CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alman ve Fransız Vakıflar İle Birlikte Mülteci Film Festivali Düzenliyor

TAKİP ET

İzmir'de CHP'li Büyükşehir Belediyesi; Alman Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü ve Halkların Köprüsü Derneği ile birlikte Uluslararası Mülteci Film Festivali düzenliyor. Medya sponsoru Gazete Duvar olan festivalin 3. kez düzenlendiği bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce sığınmacı sorunu ile ilgili olarak

İzmir’de CHP'li Büyükşehir Belediyesi; Alman Goethe Enstitüsü, Fransız Enstitüsü ve Halkların Köprüsü Derneği ile birlikteUluslararası Mülteci Film Festivali düzenliyor. Medya sponsoru Gazete Duvar olan festivalin 3. kez düzenlendiği bildirildi.

İlki 2019 yılında gerçekleştirilen etkinlik bu yıl 6 Şubat depremleri nedeniyle Nisan ayı içerisinde yapılmayarak bu tarihe ertelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve Gazete Duvar’ın desteği ile hayata geçirilen festivalin, mülteci düşmanlığına ve nefret söylemine karşı dayanışmayı büyütmeyi amaçladığı iddia edildi.

Festivalin koordinatörü Ufuk Tambaş, filmler yoluyla mülteciler hakkındaki önyargıları kırmaya çalıştıklarını belirtti.

Festivalin açılış töreni İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapıldı.

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer daha önce sığınmacı sorunu ile ilgili olarak mültecilerle birlikte yaşadıklarını ve hazmetmeleri gerektiğini belirtip "Kentsel Adalet Daire Başkanlığı kurduk, gündelik hayatlarında kolaylaştırıcı olmak, entegrasyon sağlamak için. Adalet arayışları, sağlık sorunları ne varsa bunlarla ilgilenen özel bir dairemiz var. Hayatın içinde onlarla beraber yaşıyoruz. Bunu herkesin hazmetmesi ve bununla devam etmeyi öğrenmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye'de 10 milyondan fazla sığınmacı ve kaçak göçmen olduğu tahmin ediliyor. Bununla beraber Türkiye, sadece Avrupa'dan gelenleri mülteci statüsünde kabul ettiği için ülkedeki kaçak göçmenler ve geçici sığınmacı statüsündeki yabancılar mülteci statüsüne sahip değil.

izmir büyükşehir belediyesi mülteci izmir mülteci film festivali izmir büyükşehir belediyesi mülteci film festivali