CHP'li Kani Beko, Kızları ve Damatlarının CHP'li Belediyede İşe Girmesini Böyle Savundu

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kızları ve damatlarının CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe girmesini böyle savundu.

TVNET'te gazeteci Taha Hüseyin Karagöz'ün sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kızları ve damatlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu olarak çalıştıklarını kabul etti.

"Başka çalışacak yer yok muydu İzmir'de?" sorusuna yanıt veren Beko, çocuklarının partisinin yönetimindeki bir belediyede çalışmasını şu ifadelerle savundu:

"Ben milletvekiliyim. Benimle biraz Meclis'te beraber olursak görürsünüz, Meclis'te o kadar çok işsiz genç arkadaşımız geliyor ki... '80 puan aldık, 100 puan aldık, mülakatta elendik, mülakatta elendik, mülakatta elendik...' O kadar çok gencimiz mülakatta eleniyor ki. Bu çocuklarımız işsiz dolaşıyorlar. 

Ben Kani Beko'yum. Türkiye beni tanıyor. DİSK'e bağlı sendikalarda 45 yıl sendikacılık yaptım. Sol gelenekten geliyorum. Sol gelenekten gelen lider ve önder konumundaki arkadaşlarımızın çocuklarını kamuda kolay kolay işe almazlar. Bize kamu, özel idareler kapalı. Bizim çocuklarımızın buralara girmesinin zaten imkanı yok. İki çocuğum var, bunların çocukları var. Hayatlarını sürdürmeleri lazım. Nasıl yapacağız bunu?"