CHP'li Kuşoğlu'ndan 'Danışman' Açıklaması: Gelenlere Git Diyemiyorsunuz Ama Resmi Bir Şey Söz Konusu Değildi

TAKİP ET

Bülent Kuşoğlu, var olan belgeyi yalanladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. 

Kuşoğlu, Cumhur İttifakı paydaşlarıyla fotoğrafları olan ancak seçimlerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını destekleyen Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Hasan Cengiz ile Kılıçdaroğlu’na “kanı bozuk” ve Atatürk’e “maymun" diyen Perinaz Yaman'a danışmanlık verilmesiyle ilgili tartışmalara ilişkin konuştu. 

Perinaz Yaman’ın kendisiyle görüntüsü olmasını, “Düğünde tanışmıştım ondan sonra danışman olmuş bilgim yoktu” diyerek geçiştiren Kuşoğlu, Yaman’ın CHP’nin üçüncü katında odası olduğu bilgisini de, “Odası yoktu. Danışman olmadığı için odasının olması mümkün değil” sözleriyle yalanladı. Yaman’ı kimin getirdiğini bilmediğini ifade eden Kuşoğlu, “Danışman olurken geçmişte ne yazmış bakılmıyor mu” sorusuna, “Herhalde bakılmıştır. Ya da komplo vardır, bilmiyorum. Bakılmaz olur mu, bakılması lazım” diye çelişkili yanıtlar verdi.

Kılıçdaroğlu'na 'Kanı Bozuk' Diyen Perinaz Yaman'ın Kılıçdaroğlu'nun Danışmanı Olduğu Ortaya Çıktı

Kim Yalan Söylüyor: CHP'den Perinaz Yaman Danışman Yapıldı İddialarına Yalanlama

Hasan Cengiz’in odasının olup olmadığıyla ilgili konuya da, “bilmiyorum” yanıtını veren Kuşoğlu, “bu kişilerin CHP üyesi olmadıkları" iddiasına da “bilmiyorum” dedi. Bülent Kuşoğlu'nun neyi bildiği merak konusu oldu. 

Perinaz Yaman Kılıçdaroğlu Hakkındaki Tivitlerini Başkasının Attığını İddia Etti

CHP’de danışmanların çalışma sürelerinin sonlandırılmasının ardından Cengiz’e devam edebileceğinin söylendiği ve Kılıçdaroğlu’na hakkında olumlu görüş bildirdiği iddiaları hakkında da konuşan Kuşoğlu, “Yok, sordum. Bazı arkadaşlarda olumsuz bildirdiler. Şu var: CHP'ye, cumhuriyete, Atatürk'e düşmanlık yapıp değişebilen birilerinin olması güzel. Ama bunların danışman olması gerekmiyor” dedi.

İsmail Saymaz: Perinaz Yaman 10 Gün Danışman Oldu, Yakın Zamana Kadar Hasan Cengiz'in Odasını Kullanıyordu

Kuşoğlu,“Nerede açık verilmiş” sorusuna, “Herhalde cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında çok hızlı hareket edilme zorunluluğundan. Kurumsal çalışma olmadı. Acele yapıldı bazı şeyler, ondan dolayı oldu. Bunlar CHP'lileri üzen konular ama CHP'ye zarar veremez. CHP kurumsal bir parti” yanıtını veren Kuşoğlu, “Danışman tercihleri kurumsallıkla çelişmiyor mu” sorusu üzerine de şunları söyledi:

“Seçim sırasında bunlar oldu. Kurumsal çalışma yapılamadı. Cumhurbaşkanlığı gibi parti dışı seçimlere alışkın değiliz. Genel başkan günde iki üç miting yapabiliyor. O arada televizyon programları yapıyor. Partiyle, kurumsal kimlikle bağlantı kopuyor. Maalesef öyle oldu.”

Kılıçdaroğlu'ndan Perinaz Yaman Açıklaması: Bir Arkadaşım Tavsiye Etti

Kılıçdaroğlu'nun Adaylığındaki Kilit İsim: Hasan Cengiz Dosyası

Kuşoğlu, Saymaz’ın, “Önceki güne kadar partide bulunması zaafın uzun sürdüğünü gösteriyor” demesi üzerine, “Gelenlere git diyemiyorsunuz. Ama resmi bir kurumsal bir şey söz konusu değildi. Gelen insanları kovamazsınız” yanıtını verdi. 

Kuşoğlu'nun var olan atama kararı belgesine rağmen "Resmi kurumsal bir şey söz konusu değildi" ifadesi dikkat çekti. 

bülent kuşoğlu chp perinaz mahpeyker yaman perinaz yaman hasan cengiz