CHP'li Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nda Kurulan 'Paralel YSK' Sisteminin Videosunu Paylaştı

TAKİP ET

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Erkek, 9 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçim güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Erkek, 9 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde seçim güvenliğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

‘İçişleri Bakanlığı YSK’ya Paralel Bir Sistem Kurmuş’

Erkek, konuşmasında İçişleri Bakanlığı’nın valiliklere gönderdiği bir yazıyı gündeme getirdi. Erkek, yazıda İçişleri Bakanlığı’nın seçim takip modülü oluşturulmasını istediğini belirterek, “İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş. Nüfusu 20 bine kadar olan ilçelerde en az 3, 20-100 bin arası olanlarda en az 5, 100 bin üstü olanlarda en az 10 personel görevlendirilecek” dedi.

Erkek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da eleştirerek, “İçişleri Bakanı bir suç işleri bakanı gibi davranmaya devam ediyor. YSK karşısında İçişleri Bakanlığı’nı, ilçe seçim kurullarının karşısına da kaymakamlıkları koyup paralel bir yapı kurmuş. Görevlileri uyarıyoruz; bu kanunsuz emre uymayın, bu suça ortak olmayın” ifadelerini kullandı.

Söz Konusu Sistemin Videosunu Paylaştı

Erkek, ilerleyen saatlerde İçişleri Bakanlığı'ndaki sistemi gösteren bir video paylaştı. Sosyal medyadan paylaşım yapan Erkek, şu notu düştü:

Bugün basın toplantısında anlattığım, İçişleri Bakanlığı’nda kurulan paralel seçim kuruluna dair görüntü. Bakın veri modülleri nasıl çalışıyormuş.
Siz siyasi parti misiniz yoksa YSK mı? Gidin sınıfların kapılarında asılı duran ya da partinizin temsilcilerinin imzalayarak aldığı… pic.twitter.com/K2wXBK1C7l

— Muharrem Erkek

muharrem erkek ysk paralel ysk seçim sistemi içişleri bakanlığı süleyman soylu