CHP'li Muharrem Erkek: Kılıçdaroğlu Takdir Ederse Adalet Bakanı Olarak Görev Yapacağım

TAKİP ET

CHP'li Muharrem Erkek, Millet İttifakı'nın iktidarı halinde Adalet Bakanı olacağını açıkladı.

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken AKP'li bakanların 14'ü milletvekili adayı oldu. Bu durum AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kaybetmesine ilişkin hesaplar yaptığı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Millet İttifakı'nda seçimin kazanılması kabinede görev alacak isimler belli olmaya başladı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale mitinginde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'i bakan yapacağını söylemişti.

Habertürk yayınına katılan Muharrem Erkek, "Genel başkanımız Çanakkale'de bize de sürpriz yaptı. Çanakkale ve Balıkesir'in birer bakanı olacak dedi. Hiç kimsenin şahsi kaygısı yok. Sayın Cumhurbaşkanımız takdir ederse evet kabinede Adalet Bakanı olarak görev yapacağız. Bu konuda çalışmalar sürdürüyoruz. Önce Cumhurbaşkanımız yemin ederek göreve başlasın. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcıları istişare edecekler ve sonuçta Cumhurbaşkanımız görev yapacak bakanları açıklayacak. 6 Şubat'ta bu sistem ve parti devleti enkazda kaldı. Devletin kolonlarının da kesildiğini gördük. Bu kadro devleti adalet ve liyakat temelinde inşa edecek." ifadelerini kullandı.

AKP'nin propagandasına değinen Erkek ayrıca "Biz Millet İttifakı olarak büyük bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Üçüncü bir sol ittifak Cumhurbaşkanı adayımızı destekleme kararı almış. Acaba Erdoğan'ı destekleme kararı alsalardı, çok mutlu olurlardı değil mi? Siyasi tarihimizde 6 partinin bir araya gelip güçlendirilmiş parlamenter sistem temelinde önemli çalışmalar yapması gerçekten çok önemli. Cumhur İttifakı'nda kaç parti var? Kendileri de 6'lı konumda. Başka destekler bulabilmek için herşeyi yapıyorlar. Her hükümet terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürür. 2002'de terörle mücadelede çok büyük başarı vardı. Yurt içinde sıfırlanmıştı. Erdoğan yakın tarihte HDP'nin desteğini almadı mı, çözüm sürecini yürütmedi mi? Sürekli Kandil ve PKK'nın adını kullanıyorlar. Bu terör örgütünün propagandasını yapmaktır. Kandil'de, İmralı'da, Oslo'da kim PKK ile görüştü. Bugün de görüşüyorlar İmralı'yla. Kandil'in, PKK'nın başı kim?" dedi.

muharrem erkek kılıçdaroğlu adalet bakanı millet ittifakı seçimler 14 mayıs seçimleri