CHP'li Murat Bakan'dan Valilere ve Emniyet Müdürlerine Çağrı: Anayasaya Bağlı Kalın

TAKİP ET

CHP'li Murat Bakan emniyet müdürlerine ve valilere çağrı yaptı.

14 Mayıs seçimleri öncesinde İçişleri Bakanlığı'nın polis ve jandarmayla sonuçları toplamaya çalışmak istemesi tartışmalara neden olmuştu. 

CHP'li Murat Bakan, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda vali ve emniyet müdürlerine seslendi. Bakan, "Anayasaya bağlı kalın" çağrısı yaptı. 

Bakan şu çağrıları yaptı: 

Kastamonu İl Emniyet Müdürü seçim sonuçlarının whats app ve yıldız üzerinden gönderilmesi istendiğini duyuyorum. Anayasa’ya bağlı kalın, konusu suç teşkil eden emir vermeyin uyarıyorum.

Burdur valisi bağlılığın Türkiye Cumhuriyetine ve Anayasasına bir siyasi partiye değil sen ne demek istediğimi anlıyorsun.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı sana sesleniyorum. Sandıkta görevli personelden seçim sonuçları isteniyor. T.C. Anayasa’sına YSK’nın kararına rağmen maksadınız nedir? Jandarma’nın görevi seçimin güvenliğini sağlamak sandık sonuçlarını toplamak değil görev ve yetkinin dışına çıkma.

Muş Valisi ve İl Emniyet Müdürü;
Bu mesaj bir kolluk görevlisinden bu tip çok mesaj alıyorum.

“Sayın vekilim, Muş Valiliği ve özellikle Emniyet Müdürlüğünü uyarın çok acayip işler dönüyor, polisler sandık görevlisi gibi çalıştırılıyor, ne olursunuz uyarınızı yapın. Muş’ta değişik şeyler oluyor.”

Gözümüz üzerinizde kanuna uyun kardeşim.

Bitlis, Mardin ve Adana İl Emniyet Müdürleri polislere seçim sonuçları toplanması için baskı yapılıyor.  Polis kanunsuz emri uygulamak istemiyor.

Anayasa’yı ihlal eden kimse hesabını da o verir ben sizi şimdiden uyarayım.

Polis kardeşlerim bu kanunsuz, konusu suç teşkil eden emirlere riayet etmeyin yazılı isteyin bunlar kendilerini sorumluluktan kurtarmak için sözlü emir veriyorlar.

Çanakkale ve Ağrı İl Jandarma Komutanları ne yaptığınızı biliyorum, duyuyorum. Suç işliyor personeli suç işlemeye zorluyorsunuz. Jandarma kardeşim sandık sonuçlarının fotoğrafını  çekmeyin sorumlu olmayın.

Ankara İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, sandık sonuçlarını sen neden istiyorsun?
YSK sana özel görev verdi bizim haberimiz mi yok? Jandarma’dan YSK’ya yatay geçiş mi yaptın? Ankara Jandarma personeli siz kanuna, nizama riayet edin kanunsuz emri uygulamayın.

murat bakan vali ve emniyet müdürlerine çağrı vali ve emniyet müdürleri ysk veri sandık verisi