CHP'li Oran'ın Fuat Avni'yle Yazıştıkları İddia Edilen Mesajlar Sahte Çıktı: Takipsizlik

TAKİP ET

Savcılık, CHP'li Umut Oran ve Fuat Avni arasında yapıldığı iddia edilen yazışmaların sahte olduğuna kanaat ederek takipsizlik kararı verdi.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre yandaş yalaka medyanın 17 Şubat 2015'de "Sümeyye Erdoğan'a suikast" iddiasıyla yayımladığı haberlerde dönemin CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Fetullahçı Emre Uslu ve Fuat Avni'nin Twitter Direkt Mesaj üzerinden yazıştıkları iddia edilmişti.

Haberleri ihbar kabul eden savcılık re'sen soruşturma başlatmış, MİT, EGM Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı gibi kurumlara yazılar göndererek yazışma iddialarının doğru olup olmadığını sormuştu.

Savcılığa gelen cevap yazılarında Umut Oran'a ait olduğu ileri sürülen içeriklerle ilgili somut bir tespit yapılamadığı ve bir bilgi ya da belgeye ulaşılamadığı belirtildi.

Savcılık soruşturmada takipsizlik kararı verirken kararda "Bir kısım yayın organlarına servis edilen ve ‘Sümeyye Erdoğan'a Suikast' başlığı ile yayımlanan haberlerin ve haber içeriklerinde yer verilen Twitter yazışmalarının gerçeği yansıtmadığı, olayda dahli bulunan herhangi bir şüpheliye ulaşılmadığı, bu haberlere konu iddiaların doğru olmadığı anlaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Umut Oran, "Türk siyaset tarihinin görüp göreceği en büyük, en dehşet verici, en alçakça iftira kampanyası böylece sona ermiş ve tarihe büyük bir kara leke olarak geçmiştir" ifadelerini kullandı.

chp umut oran sümeyye erdoğan suikast emre uslu fuat avni iftira savcılık takipsizlik