CHP'li Özel: İnce Aday Olsa da Seçimi İlk Turda Açık Bir Farkla Kazanacağız

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV'de yayınlanan Kübra Par'la Açık ve Net programında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Özel, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusunu yanıtladı. 

Özel, şu ifadeleri kullandı:

"Saygıyla karşılıyoruz, partisi tarafından aday olması yönünde irade ortaya konuldu, başarılar diliyoruz. Muharrem İnce benim kişisel olarak uzun süreler çok yakın ilişki içinde olduğum birisi. 4 yıl boyunca partimizde grup başkan vekilliği yaptı. Üzerimde emeği vardır. Ben İnce'yi hem önemserim hem de İnce'yi sevenleri önemserim ve CHP olarak önemsiyoruz. 'Millet İttifakı'nda niye İnce'nin partisi yok?' diye soruyorlar. Kendisi istemediği için yok ittifakta. Kendisi ilk baştan beri ittifaklara karşı olduğunu söyledi. İktidar değişsin isteyen milyonların seçimin ilk turda bitmesi için haklı bir talepleri var. Anketlerde beklenenin üzerindeki sıçramayla artık Erdoğan'ın karşısında Kılıçdaroğlu varken başka aday çıkmasın diye refleks gösteriyorlar."

Her şartta seçimi ilk turda ve açık bir farkla kazanacaklarını ifade eden Özel, "Ben her şartta, Sayın İnce aday da olsa bu seçimi ilk turda ve açık bir farkla kazanacağımıza inanıyorum, bunu görüyorum. İnce'yle aramızda bir hukuk var ve sürüyor da. Ben bir partinin genel başkanına çağrı yapacak değilim, bu yakışık almayacak bir boyut olur. Milletin ne çağrı yapacağının anlamı var, Bu ülkeyi seven herkes ki İnce'nin bu ülkenin yarınları için iyi şeyler istediğinden bir şüphem yok. Milletin talepleri, herkes en doğru değerlendirmeyi kendisi yapacaktır. Benim çağrı yapmam doğru değil."dedi.

Özgür özel cumhurbaşkanı adaylığı Muharrem İnce Memleket Partisi Grup Başkanvekili