CHP'li Özgür Özel'den Amedspor'a Destek: Amedspor'un 'Terörle Özdeşleştirildiğini' İddia Etti

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Amedspor ve Diyarbakır şehrinin Kürtçü terör örgütüyle özdeşleştirildiğini iddia etti.

Geçtiğimiz hafta Bursaspor ve Amedspor arasında oynanan maç için Diyarbakır'a giden Bursaspor futbolcuları, şehre zırhlı araçla gitmek zorunda kalmıştı.

Maç öncesi Amedspor taraftarlarının futbolculara yaptığı tehdit dolu konuşma sosyal medyada paylaşılmıştı.

Jiletli Amedspor Futbolcusu

Söz konusu videoda taraftarın "Mansur 20 tane Bursa'dır" diye övdüğü Mansur Çağlar, Sakaryaspor maçına elinde jiletle çıkmış ve bu jiletle Sakarya futbolcularına saldırmış, bunun üzerine 20 maç men cezası almıştı.

Bursaspor Maçında Kürtçü Sloganlar 

Maç boyunca Amedspor taraftarları Kürtçü sloganlar atmış ve sözde "Kürdistan" paçavraları açmıştı.

Amedspor Taraftarlarından Bursasporlu Futbolculara Saldırı

Stadyuma zırhı otobüsle getirilen Bursasporlu futbolcular ısınmak için sahaya çıktıklarında Amedspor'un Kürtçü taraftarlarının saldırılarına uğramış ve polis ekipleri Bursaspor futbolcularını kalkanlarla koruyarak soyunma odasına götürmek zorunda kalmıştı.

Afyon İl Jandarma Komutanı: 5-0 Eze Eze Yenersiniz

Yaşananların ardından Afyonsporlu futbolcuları ziyaret eden Afyon İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, "Mersin'de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0 şöyle bir eze eze yenersiniz, buradan göndeririz" dedi.

Özgür Özel'den Amedspor'a Destek

Buna tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kürtçü terör örgütüne açıkça destek veren Amedspor kulübünün "terör örgütüyle özdeşleştirildiğini" iddia etti ve Kırgel'i "nefret söylemiyle" suçladı.

Özel, "İşte iktidarın ülkeyi getirdiği son nokta. Bir kenti ve takımını bir terör örgütüyle özdeşleştiren bu anlayış terörle mücadelenin baş düşmanıdır. Bu kirli dilden bu nefret söyleminden bu ülkeyi hep birlikte kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

chp özgür özel amedspor destek