CHP'li Özgür Özel'den Kürtçü HDP'ye Yeşil Işık: HDP 6 Milyon Oy Almış Bir Partidir, Yok Saymak Olmaz

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kürtçü HDP hakkında açıklamalarda bulundu. Özel, 'HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak, ötekileştirmek olmaz." dedi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu belirlenmesinin ardından Kürtçü HDP'nin Eş Genel Başkanı Sancar, Habertürk canlı yayınında Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunmuştu. Sancar, "Ortak adaylığı konuşmak için genel merkezimize bekliyoruz." dedi ve aday çıkarmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin kararlarının ittifak güçleriyle yapacakları görüşmeler sonucunda belirleneceğini söylemişti.

Bunun ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kürtçü HDP'nin çağrısına Habertürk TV'de canlı yayınında yanıt verdi. Özel, HDP'nin 6 milyon oy alan bir siyasi parti olduğunu ve yok saymanın, ötekileştirmenin doğru olmadığını belirtti.

Özel, seçim sürecinde bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiye ziyaret edip yapacaklarını anlatmasının son derece normal olduğunu söyledi. Kürtçü HDP'nin genel merkezine yapılacak bir ziyaretin olası olduğunu ve kendisinin mecliste grup başkanvekilliği yaptığını da ekledi.

Özel şöyle konuştu:

"Ülkeyi yönetecek bir cumhurbaşkanı adayının her siyasi partiyi ziyaret edip, yapacaklarını anlatması son derece normal. Ziyaret olasıdır. Ben mecliste grup başkanvekilliği yapıyorum.

HDP, diğer gruplar gibi milletin oyladığı, 6 milyon oy almış, gidin orada siyaset yapın diye oy verilmiş bir partidir. Yok saymak , ötekileştirmek olmaz. Ben seçim güvenliğine ilişkin HDP'yi daha önce ziyaret etmiştim. HDP'nin genel merkezine de ziyaret yapılır."

özgür özel hdp kemal kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimleri