CHP'li Özgür Özel'den Önemli Açıklama: Paylaşılan Metinde Bulmayacağınız Bir İsim Üzerinde Ortaklaştık

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ortak açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Özel, "Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz hakkını kullandı. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar." dedi.

CHP TBMM grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda, bundan sonra yapılacak bütün seçimlerde grubun adına karar alacak kişiyi belirlemek üzere oy birliğiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetkilendirdi. Bu kararla birlikte, Kılıçdaroğlu, CHP’nin aday belirleme sürecinde son söz sahibi olacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen CHP Grup Toplantısı’na başkanlık etti. Deprem bölgesinde görevli milletvekilleri ise toplantıya çevrimiçi olarak katıldı. Toplantıda CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, birlikte açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Özgür Özel, toplantıda aday belirleme konusunda metin üzerinde ortaklaşan CHP milletvekillerinin bulunduğunu ve belirli bir isimde anlaştıklarını belirtti.

Metinde Yalnızca Kılıçdaroğlu'nun Adı Var

Özel şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz hakkını kullandı. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Aslında metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar."

CHP TBMM grubu olarak 26 Şubat 2023 günü saat 10.00’da olağanüstü gerçekleştirdiğimiz  toplantımızda Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün seçimlerde grubumuz adına karar alma konusunda oy birliği ile sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu yetkilendirmiştir."

Metin şu şekilde:

özgür özel ekrem imamoğlu mansur yavaş kemal kılıçdaroğlu aday