CHP'li Öztrak: Kızılay Başkanı Sadece Sanık Olarak Kalmayacak, İtirafçı da Olacak

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısı düzenledi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin MYK toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulundu. Öztrak, Kızılay Başkanının görevine devam ettiği her dakikanın haram olduğunun altını çizdi.

Öztrak'ın Kızılay hakkındaki ifadeleri şu şekilde:

"Beslemelerini Kızılay'a Doldurmuş"

"Milletin göz bebeği Kızılay’ı ‘Hayır kurumu’ olmaktan çıkarmışlar. Yandaşlarının kesesini doldurmak için, arpalığa çevirmişler. Saray; ‘Hayırı’, ‘Kayır’ anlayıp yanaşmalarını, beslemelerini Kızılay’a doldurmuş. Eski Kızılay mensuplarından öğreniyoruz ki mevcut Kızılay Başkanı 12 ayrı şirketten 36 asgari ücret tutarında maaşı, ‘Huzur hakkı’ diyerek her ay cebine atıyormuş. Biz; ‘Saray ve şürekâsı, 3-5 ayrı yerden maaş alıyor’ diye, eleştiriyorduk. Meğer rekor, bir düzine şirketten maaş alan Kızılay Başkanı’ndaymış. İşte kavga bundan çıkar. Kızılay, artık bildiğimiz Kızılay değil… Kızılay artık milletin bağışladığı paralarla afetzedeler için ürettiği çadırları, konserveleri afette ücretsiz dağıtmayan diğer hayır kurumlarına satan, bir ticarethane… Bunun adı deprem fırsatçılığıdır. Bunun adı ölü soyuculuğudur. Türkiye, böyle bir çürümüşlüğü böyle bir yozlaşmayı tarihinin hiçbir döneminde görmedi, yaşamadı…

"21 Yıl Önce 'Mücahit Olacağız' Diyenler, 21 Yıl Sonra 'Müteahhit' Olmuş"

‘Ahlak gömleğini çıkaran başka hiçbir gömleği giyemez.’ Son deprem felaketinde bir kez daha gördük ki bunlar ahlak gömleğini çoktan çıkarıp atmış. 21 yıl önce ‘Mücahit olacağız’ diyenler, 21 yıl sonra ‘Müteahhit’ olmuş. 21 yıl önce ‘Harun olacağız’ diyenler, 21 yıl sonra ‘Karun’ olmuş. Bunlar dünyalıklarını yapmak için ahiretlerini yakmış. Yıllardır ‘Allah bizi utandırmasın’ dediler… Ama utanmayı bilmeyenlere yüce Allah ne yapsın. Kızılay kimin himayesinde? Kızılay tüzüğüne göre; Erdoğan’ın yüksek himayesinde… Milletimiz de işte bunun için depremin ilk günlerinde ‘Kızılay nerede?’ diye, Erdoğan’a feryat etti. Peki, Erdoğan milletin feryatlarına ne cevap verdi? ‘Be ahlaksız, be namussuz, be adi…’ Bir kere daha testinin içindeki, dışına sızdı.

"Kızılay'ı Kendilerine Arpalık Yapanları Görünce Biz de Erdoğan'a Soruyoruz: Kim Ahlaksız?"

Depremden sonra elindeki çadırları, konserveleri parayla başka hayır kurumlarına satanları, Kızılay’ı ticari holdinge dönüştürenleri dünyada huzura ermek için koskoca Kızılay’ı kendilerine arpalık yapanları görünce biz de Erdoğan’a soruyoruz: ‘Kim ahlaksız? Kim namussuz? Kim adi?’ Tabi ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider… Erdoğan bu kepazeliği millete küfür ederek himaye ederse Kızılay’ın başındaki de çıkar kendini istifaya çağıranlara, ‘Goygoycu’ der. Biz bir kere daha söyleyelim. Kızılay Başkanının o koltukta oturduğu her dakika, haramdır… Yazıktır… Günahtır… Ama görünen o ki Kızılay Başkanı pabucunu ucuza bırakmak niyetinde değil… Depremin ardından 48 saatte yaşananları bakın nasıl itiraf ediyor: ‘Askerler olağanüstü durum için afet için yetiştirilmiş insanlardır. Siz afet operasyonunun içerisinde askeri konumlandırmazsanız, askeri kapasiteyi konumlandırmazsanız, yanlış yaparsınız. Siz bir taraftan S-4 seviyesinde uluslararası bir afet yardım çağrısında bulunuyorsunuz ama kendi içinizde sivil-asker işbirliği mekanizmanız, maalesef geçmiş dönemlerde çökertildiği için bu mekanizmadan faydalanamıyorsunuz.’ Bu sözler Erdoğan’ın himayesindeki Kızılay Başkanının sözleri. ‘Ben başkomutanım’ deyip caka satmaya gelince ordumuzu hatırlıyorsunuz. O zaman bizde soruyoruz: Afet operasyonu içinde askeri konumlandırmayı kim unuttu? Askeri kapasiteden tam anlamıyla yararlanmayı kim unuttu? Sivil-asker işbirliği mekanizmasını kim çökertti? Bu ihmaller silsilesi nedeniyle, milletimizi 48 saat boyunca enkaz altında kim unuttu? Vatandaşlarımızı enkaz altında donarak ölmeye kim terk etti? Anlaşılan Kızılay Başkanı önümüzdeki dönemde açılacak görevi ihmal, görevi savsaklama, görevi suiistimal davalarında sadece sanık olmayacak aynı zamanda tanık ve itirafçı da olacak."

Faik Öztrak Türk Kızılayı Kızılay Kerem Kınık