CHP'li Salıcı'dan Sadullah Ergin Açıklaması

TAKİP ET

"Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez, tepkiler olacaktır"

CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, milletvekili listeleri hazırlanırken, kavga edildi iddialarını yalanladı.

NTV'ye konuşan CHP Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, ittifak partilerinin dışındaki partilerle görüşme yaptıklarını ifade ederek, düzen değişikliği yapacaklarını vurguladı.

"Bu ana iddia Saadet Partisi ile CHP'yi yan yana getiriyor. Bu ana iddia İYİ Parti ile Demokrat Parti'yi yan yana getiriyor. Bu yan yana gelişi bütünlüklü hale getirdiler" diyen Salıcı, "Bizim listemizden başka partilerden arkadaşların giriyor olması bu ittifakın nasıl sağlamlaştığını gösteriyor" dedi.

AKP'nin eski Adalet Bakanı ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin'in adaylığının parti içinde sıkıntı yarattığı ifade edilirken Salıcı, bu iddialara ilişkin şöyle konuştu:

"İsimler üzerinden giden bir süreç yürütmedik. Şu isim şuraya olsun, bu isim buraya olmasın şeklindeki bir görüşmeyi doğru bulmadık. İş birliği konusunda prensip kararı alındı. Siyasetler, kişiler üzerinden yürümez. Siyasetler, partiler ve fikirler üzerinden yürür. Biz ittifakın içindeki siyasi partiler olarak beraber yürüdük. Tepkiler olur, tepkiler olacaktır. 2018'de ve ondan önceki seçimlerde oldu. Önemli olan bunların üzerinden düzeni değiştiriyor ve Türkiye'nin önünü açıyor olmamız."

chp oğuz kaan salıcı sadullah ergin aday listeleri