CHP'li Toprak: Depremzedelerin Oyları Yurt Dışı Oyları Gibi Tüm Türkiye'ye Sayılabilir

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, gazeteci Nevşin Mengü'nün canlı yayınında açıklamalarda bulundu. 

Son günlerdeki seçimlerin ertelenmesine yönelik tartışmalara değinen Toprak, deprem için ilava bir maddenin koyularak, seçmen başka yerde oy kullanmasına rağmen kendi illerinde sayılabileceğine değindi. Toprak bunun altarnetifi olarak da, depremzedelerin oylarının yurt dışı oyları olarak da kabul edilebileceğini belirtti.

Toprak, devletin açıkladığı ölü ve yaralı sayısının gerçeği yansıtmadığını bu durumun seçimlerin güvenliğini tehlikeye atabileceğini ifade etti. Vefat eden vatandaşların vekalet verildi gösterilerek AKP tarafından oy kullandırabileceğini söyleyen Toprak, bu durumun önüne geçilmesi için bölgede vefat eden vatandaşların isim listesinin yayınlanması gerektiğini belirtti. 

Devletin bu felaket karşısında sınıfta kaldığını söyleyen Toprak, halkın çok başarılı bir şekilde organize olduğunun altını çizdi. Toprak, AKP hükümetinin bu durumda bile AFAD üzerinden kendi yandaşına iş veren bir kurum haline geldiğini söyledi. 

Erdoğan Toprak Nevşin Mengü deprem