CHP'li Vekil AKP'li Çiftçiyle Dertleşti: Durumdan Hiç Memnun Değilim

TAKİP ET

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer AKP'li bir çiftçi ile dertleşti.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine Niğde'de meraya inen CHP'li Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin dertlerini dinledi.

Maliyetlerin artması nedeniyle hayvancılığı bırakma noktasına geldiğini belirten bir küçükbaş hayvan yetiştiricisi, Fethi Gürer'e "Elimdeki koyun ve kuzuları satıp bırakacağım bu işleri. Artan maliyetler bizi bitiriyor. Bana 30 ton saman lazım. Şimdi düşünüyorum 30 bin ton saman yaklaşık 60 bin lira. 30 ton da küspe alacağım 30 bin de ona vereceğim. Toplamda 60 bin lira yapıyor. Bugün en kötü yem haziran ayında 350 liraya yaklaşırsa ben nasıl bakayım bu hayvanlara" dedi.

"AKP'liyim Ama Durumdan Hiç Memnun Değilim"

AKP'li olduğunu belirten hayvancılıkla uğraşan bir başka çiftçi ise "Üretici şu anda perişan. Benim 30 tane ineğim vardı. Zarar ettim, sattım hepsini. Şu anda bir tane bile ineğim yok. Zaten bu işin iki senesi kaldı. İki sene sonra canlı hayvan alım-satımı da biter, canlı hayvan da biter. Ben AKP’liyim ama durumdan hiç memnun değilim" diye konuştu.

"Yem Fiyatları Hayvancılığı Yapılmaz Bir Noktaya Götürüyor"

Yem fiyatlarının bir an evvel sübvanse edilmesi gerektiğini belirten Gürer, "Şu anda 50 kiloluk çuvallarda yem 340 lira. Bazı süt yemlerinin fiyatı 380 lirayı buluyor. Meraları yok ediyoruz. Türkiye’de 20 milyondan, 10 milyon hektara mera alanlarımız gerilemiş. Hayvanları meraya çıkaramayacağız. Sürekli kapalı alanda, sürekli yem vererek beslemek çiftçi için içinden çıkılmaz sorun yaratıyor. Bir kısım hayvancılık yapanlar, kendileri çiftçilik de yapsa da, özellikle 10 ila 20 arasında hayvanı olan çiftçilik yapamadığı için sıkıntıları daha da artıyor. Giderek hayvancılıkta yem fiyatları, hayvancılığı yapılmaz bir noktaya götürüyor" ifadelerini kullandı.

chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akpli çiftçiyle dertleşti akpliyim ama durumdan hiç memnun değilim