CHP'li Vekil, Nebati'yi TBMM'de Yakaladı: KKM'ye 40 Milyar Lira Var Ama Helikoptere Yok

TAKİP ET

CHP'li Süleyman Girgin, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'ye TBMM'de tepki gösterdi.

T24'ün haberine göre CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunduğu ek bütçe görüşmeleri yapıldığı sırada komisyona gelen AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye tepki gösterdi.

Marmaris'te günlerdir süren yangının fotoğrafını gösteren Süleyman Girgin Nebati'ye "40 milyar lira Kur Korumalı Mevduat'a aktarılıyor ama gece görüşlü helikopter için para ayırmıyorsunuz" diye çıkıştı. Nebati ise "Konuşacağız" diye Girgin'i geçiştirdi. Ek bütçe teklifine komisyonda tepki gösteren Girgin, teklif için "Ek bütçe adı altında, 2022'nin 2. bütçesi" dedi.

"Vatandaşın Gözünün Feri Söndü"

"Milletimizi perişan etme pahasına, yandaşların, oligarkların arşa çıkmış borçlarını enflasyon canavarına yedirerek eritmeye çalışanlar, şimdi ilave harcama yapabilmek için bizden yetki istiyor. Baştan sorayım: 'Harç bitti, yapı paydos' mu diyorsunuz Bakan Bey?" diye soran Girgin, "'Bir uyuyun altı ay sonra uyanın Türkiye'de… Çok farklı noktalarda olacağız' demiştiniz. Bu sözleriniz üzerinden 6 ay geçti. Vatandaş uyandı siz de uyandınız mı sayın bakan? Sizin gözlerindeki ışıltı elbette artmıştır ama vatandaşın gözünün feri söndü. Uyuyup 6 ay sonra uyanınca, 2022 bütçesinin çökeceğini tahmin edememiştik" diye konuştu.

"Sizin Tercihiniz Halk Değil Yandaş ve Faiz Lobileri"

Hükümetin bütçe teklifiyle ekonomik tercihlerini gösterdiğini belirten Girgin, "Sizin tercihiniz halk değil; yandaş ve faiz lobileri. Ek bütçede faiz lobilerinin daha da ihya edilmesini unutmamışsınız. Bu yıl faiz ödemesi için alınan 240,4 milyar lira ödeneğe; 89,4 milyar lira ilave ediliyor. Bu bir rekor! 'Hesapsız kasap, ne satır bırakır, ne masat' demişler, o hesap" ifadelerini kullandı.

KKM İçin 40 Milyar Lira Ek Ödenek

Nebati'nin "Kur korumalı mevduatın Hazine'e tek kuruş maliyeti olmayacak" dediğini hatırlatan Girgin, "Bütçe kanununda olmayan ödenek tertibinden, KKM için şu ana kadar 21 milyar lira ödeme yaptınız. Şimdi de KKM için ek bütçeye 40 milyar lira ödenek koymuşsunuz. Bu para ne demek biliyor musunuz? 2 bin 500 liradan 1 milyon 334 bin emeklinin bir yıllık emekli aylığı demek!" tepkisini gösterdi.

CHP muğla milletvekili süleyman girgin tbmm plan ve bütçe komisyonu yakaladı kkm kur korumalı tl mevduatı 40 milyar lira var ama gece görüşlü helikoptere yok