CHP'li Vekil, Trabzon'da Bir İlçenin Adının 'Bordo-Mavi' Yapılmasını Önerdi

TAKİP ET

CHP'li Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar ilçesinin ikiye bölünerek "Bordokent" ve "Mavikent" olarak adlandırılmasını teklif etti.

Gazete Duvar'ın haberine göre Vakfıkebir'i ziyaret eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'un Ortahisar ilçesinin adının değiştirilmesini teklif etti.

Şehrin büyükşehir statüsü almasının ardından merkez ilçesinin adı "Ortahisar" yapılmıştı. Fakat Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar'ın öne çıktığını, internette aratıldığında Trabzon Ortahisar yerine Ürgüp Ortahisar'ın ön planda görüldüğünü belirten CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar ilçesinin ikiye bölünerek Bordo Kent ve Mavi Kent olarak adlandırılmasını önerdi.

"Ortahisar Aynı Zamanda Bir Mahallemizin İsmi"

"Ortahisar ismi aynı zamanda bir mahallemizin ismi. Mahalle ile ilçe ismi karışıyor. Ayrıca internette ‘Ortahisar’ ismini arattığınız zaman Nevşehir’deki Ortahisar Belediyesi çıkıyor. Koskoca Trabzon’da bir ilçe kuruluyor ama Nevşehir’deki ilçe daha önce kurulduğu için o ön planda çıkıyor" diyen Ahmet Kaya, şöyle devam etti:

Bordokent-Mavikent

"İsim mi bulamadık? Trabzon Ortahisar nüfusu büyük bir ilçemiz. Trabzon nüfusunun yarısı hemen hemen Ortahisar’da. Ortahisar’ı ikiye bölelim. Herkesin ortak kanaati iki ilçe kurulması yönünde. Bu ilçelerin birini Bordokent, diğerini Mavikent yapalım. Trabzon bu kadar futbolla özdeşleşmiş bir kentse Bordo-Mavi kent yapalım, isim karışıklığından da kurtulalım. Bordo ile Mavi’yi Ortahisar sınırları içerisinde birleştirelim. Biz futbolla iç içeyiz. Bütün dünya Trabzon’u bu yönüyle tanıyor. Trabzon’a böyle bir şey yakışır."

chp ahmet kaya trabzon bir ilçenin adının bordo mavi bordokent mavikent yapılmasını önerdi