CHP'li Veli Ağbaba: Aday Kılıçdaroğlu Olursa Daha Rahat Alacağımıza İnanıyoruz

TAKİP ET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçimin çok daha rahat şekilde kazanılacağını savundu.

Türkiye seçime yaklaşıyor. Siyasi partiler seçim için gaza basmaya başladı. AKP'de yaşanan hareketliliğe muhalefette de rastlanıyor. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı" belgesi "Dağ fare doğurdu" şeklinde yorumlanırken CHP saha çalışmalarını sürdürüyor. İYİ Parti ve Saadet Partisi ise seçim sürecini yürütecek olan kadrolarını belirlemek amacıyla kongreye gidiyor.

AKP ve MHP'nin adayının Recep Tayyip Erdoğan olacağı kesin iken muhalefetin adayının kim olacağına ilişkin tartışmalar sürüyor. CHP, 12 yıllık Genel Başkanlık kariyeri nedeniyle pek çoklarının temkinli yaklaştığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını savunuyor. İYİ Parti ise adayın belirlenmesinde esas alınacak en önemli kriterin "kazanabilirlik" olduğunu vurguluyor.

"Kılıçdaroğlu Olursa Daha Rahat Kazanacağımıza İnanıyoruz"

Son olarak CHP Trabzon İl Başkanlığı'nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Dolayısıyla Altılı Masa bir aday çıkararak seçimlerde Türkiye'yi yönetmeye adaydır ve yönetecektir. Kemal Kılıçdaroğlu hem Altılı Masa'nın kurulmasında hem bugün hep birlikte geleceğe umutla bakmamız konusunda emeği olan biridir. Örgütümüzün, partimizin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur ama Altılı Masa'nın da iradesine saygılı olduğumuzu her fırsatta söylüyoruz. Biz ilk turda seçimi alacağımıza inanıyoruz, aday Kemal Kılıçdaroğlu olursa daha rahat alacağımızı görüyoruz, inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

veli ağbaba kemal kılıçdaroğlu chp aday olursa daha rahat kazanacağımza alacağımıza inanıyoruz