CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığına Adaylık Konusuna Değindi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığına adaylık konusuna ilişkin "Önce ittifak içinde konuşacağız" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, T24 yazarı Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda bir çalışması olup olmadığına ilişkin soruya Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Önce ittifak içinde konuşacağız"

"Bu konuyu önce ittifak içinde konuşacağız. Şu aşamada, bu konuda özel bir yorum yapmayı düşünmüyorum. Önemli olan ittifakı oluşturan partilerin tutumudur. Tek aday mı çıkacak, yoksa her parti ayrı ayrı mı aday çıkaracak; bunlar, olaylar olgunlaştığında yani gündeme geldiğinde oturup konuşacağımız konular. Bizim açımızdan kuşkusuz öncelikle partimizin yetkili organlarının görüşü önemli."

Yol Haritası: Ortak İlkeler

Kılıçdaroğlu, seçime doğru nasıl bir yol haritası izleyeceği konusuna ilişkin konuşurken Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin, ilkeler üzerinde çalıştığını söyledi. Çalışmanın çerçevesini ise son kurultayda açıkladığı 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin oluşturduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu günlerde ittifakı oluşturan partiler ilkeler üzerinde çalışıyor. Millet İttifakı’nın ortak zeminini oluşturmak üzere ilkeleri belirliyoruz. Her parti, kendi çalışmasını sürdürüyor. Biz de CHP olarak çalışmamızı ilerlettik. Arkadaşlar, ilkeler konusunda yaptıkları çalışmayı MYK’ye sundular. MYK’de görüşüldü. Biraz daha olgunlaştıktan sonra da Parti Meclisine sunacağız ve son şeklini vereceğiz. Bu aşamadan sonra Millet İttifakı’nı oluşturan partilere götüreceğiz. Görüşümüzü İYİ Parti’ye, Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti'ye vereceğiz. Tabii Gelecek Partisi’ne ve DEVA Partisi’ne de götüreceğiz. Onlar çalışmalarını daha önce bize getirmişlerdi. Daha sonra yapılacak çalışma sonucunda ortak ilkeler belirlenmiş olacak."

CHP Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı Cumhurbaşkanı adayı Millet İttifakı İYİ Parti Saadet Partisi Demokrat Parti DEVA Partisi Gelecek Partisi İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi 2. Yüzyıla