CHP Lideri Kılıçdaroğlu Niğde'de: Kul Hakkı Yiyenlerle Helalleşmeyeceğiz, Öyle Bir Şey Yok!

TAKİP ET

Partisinin grup toplantısını bu şehirde düzenlemek üzere Niğde'ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

Niğde'yi ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, esnafları ziyaret ederek dertlerini dinledi. Ziyaretleri esnasında etrafını saran kalabalığa hitap eden CHP lideri, "Ben beşli çetelerin adamı değilim, ben esnafın, sanatkarın, çiftçinin, alın teri dökenlerin adamıyım... Ben tefecilerin adamı değilim. Tefecilerden yana değilim. Ben alın terinden, kul hakkından, insandan, dosttan yanayım" diye konuştu.

AKP iktidarının kutuplaştırıcı söylemini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin bu girdaptan çıkması lazım. Bunun mücadelesini veriyorum. Sadece ben değil, altı lider bunun mücadelesini veriyor. Altılı masa dediğimiz, altı lider, demokrasi konusunda, insan hakları, kul hakkı, topluma saygı konusunda bir araya geldik. Bir aradayız, Allah nasip ederse önümüzdeki süreçte göreceksiniz, haramilerin saltanatını yıkıp halkın iktidarını kuracağız" dedi.

Niğde'de Grup Toplantısında Konuştu

CHP lideri vatandaşlarla buluşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi TBMM Grubu'nu topladı. Kentte halka açık olarak gerçekleştirilen grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Anadolu'nun içini boşalttılar, her şeyi metropollere taşıdılar. Buralı çocuklarımız büyükşehirlerin varoşlarında iş arıyor. Burada fabrika yapılamaz mı? Demiryolu getirilemez mi? Bunların tamamını inşallah biz yapacağız" dedi.

"Üretmezsek hepimiz aç kalırız" diyen Kılıçdaroğlu, AKP iktidarında Türkiye'nin gıdada dışarıya bağımlı bir ülke haline geldiğini söyledi. 

"Kul Hakkı Yiyenlerle Helalleşmeyeceğiz, Öyle Bir Şey Yok!"

"Her şey dışardan gelmeye başladı. Türkiye'yi bu durumdan bunlar çıkaramazlar. Çünkü bunlar alın terinden yana değiller. Bunlar beşli çeteden yanalar, kaynakların tamamını onlara akıtıyorlar. Peki Bay Kemal ne yapacak? Beşli çetelerden tamamını alacağım, bu ülkeye, bu millete vereceğim.



Kul hakkı yiyenlerle asla helalleşmeyeceğiz. Öyle bir şey yok! Yüce yaradanın huzuruna bile kimse kul hakkıyla çıkamaz. Biz sevgiyle, dostlukla, kalbini kırdıklarımızla helalleşeceğiz. Ama paraları alıp bir avuç rantiyeciye vermeyeceğiz.

Kur korumalı mevduat sistemiyle 5 ayda milletin sırtına 60 milyar 500 milyon lira Türk lirası yüklendi. 5 ayda taş atıp kolu yorulmadan, bir tek damla alın teri akıtmadan milletin hazinesinden para aldılar. Bakmayın 'faizi düşürdük' dediklerine.

"Putin Talimatı Verdi, Esad'la Görüşecek"

Sor bakalım çiftçinin faizi düşmüş mü, çıkmış mı? Bankalar yüzde 400 kâr sağladı. Niğdeli kardeşlerim, siz yüzde 400 kâr ettiniz mi?

Yata mazotu ÖTV'siz ve KDV'siz veriyoruz. Yat gezmek için kullanılıyor. Çiftçiye ÖTV'siz KDV'siz verince ne yapar? Tarlaya gider. Çiftçiye mazotu ÖTV'siz, KDV'siz vereceğiz. 

'Bu can bu tende oldukça o papazı alamazsınız' dedi. Papazı verdi mi? Tükürdüğünü yaladı.

Suriye ile kavga etti. Uyardık, Suriye ile kavga etmeyelim. Tarihi geleneğimizdir, Arap dünyasının işlerine karışmayız. Şimdi böyle bir rolümüz kalmadı. Putin talimat verdi şimdi Esad'la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söyledi görüşecek.
 
EYT sorununu çözeceğiz. Meraklanmayın. Sorunları bunlara defalarca söyledim, şimdi 'Tamam biz çözelim de Kılıçdaroğlu çözmesin' dediler. Çalışıyorlar aylardır. Bu kadar beceriksiz bir hükümet görmedim. Bunlar çözemezler. Bunlar Türkiye'nin hangi sorununu çözdüler? Bir sorunu çözdüler ama. Malı götürme konusunda bunlardan daha mahir kimse yok.

"İlk Kez AKP Döneminde Toprak Kaybettik"

İlk kez bu iktidar döneminde toprak kaybettik. Süleyman Şah Türbesi’ni kaçırdık. Akıl alacak şey değil. Bir de bunu büyük başarı diye sunuyorlar. Bay Kemal’in sözü var. İktidara geldiğimizde bir hafta içerisinde Süleyman Şah Türbesi’ni toprağımıza götüreceğiz. O toprak bizim toprağımızdır.

Tank Palet Fabrikası’nı Katar Ordusuna peşkeş çektiler. İktidar olduğumuzda bir hafta içerisinde Tank Palet Fabrikasını şanlı ordumuza teslim edeceğiz.

Dünyada hastanesi olmayan tek ordu Türk ordusu. Askeri hastaneler olsaydı belki şehit sayımız bu kadar fazla olmazdı. Bir hafta içerisinde eski askeri hastaneler başta GATA olmak üzere tekrar TSK’ya vereceğiz. Devleti yeniden inşa edeceğiz."

chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu niğde kul hakkı yiyenlerle helalleşmeyeceğiz öyle bir şey yok