CHP Lideri Kılıçdaroğlu TÜİK Kapısında Açıklama Yaptı

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK kapısından açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK'e alınmadı. CHP lideri kurumun kapısının önünde basın açıklaması yaptı. CHP liderinin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"TÜİK, Cumhuriyet'in önemli kurumlarından birisidir. Bu kurumun rakamları 84 milyon vatandaşı ilgilendirir. Bu rakamlar üzerine ekonomik, sosyal çevreler, siyasi partiler politika oluşturur.

Dün TÜİK Başkanlığından randevu istedik. Gelen arkadaşlarım teknik olarak ekonomide, maliyede, sosyal alanlarda çalışmış arkadaşlarımız. Randevusuz kabul etmeyeceklerini söylediler. Kendilerine TÜİK'in sitesinde yer alan şu yazıyı okuduk:

'Bilgiye nasıl erişilir? Mevcut diğer kanallar yoluyla bilgi talebinde bulunmak istiyorsanız merkez teşkilatımıza ya da il müdürlüklerimize başvurabilirsiniz. 

Ayrıca bilgi talepleriniz için Ankara'da bulunan merkez teşkilatımıza gelebilir veya 26 il müdürlüğünde bulunan bölge müdürlüklerimizi ziyaret edebilirsiniz.'

Biz de kendi sitelerinde yer alan davete uyarak geldik ve bilgi almak istedik.

TÜİK'in bu tablosu Türkiye'nin nereye gösterdiğini gösteriyor. Bizi dinleyen hiçbir vatandaşın unutmaması gereken bir gerçekle karşı karşıyayız. Devletin sahip olduğu bilgilerin nasıl toplandığına ilişkin açıklama ana muhalefet partisine yapılmıyor. Kapılar kapanıyor. Böyle bir tabloyu cumhuriyet tarihinde görmedik.
 
TÜİK'in bu tablosu Türkiye'nin nereye gösterdiğini gösteriyor. Devlet, sahip olduğu bilgileri halkına açıklamıyor, kapılar kapanıyor. Bu rakamlar güven vermiyor. Vatandaşlarım, enflasyon bunların iddia ettiği gibi mi?

Pazara gittiğinizde, elektrik düğmesine bastığınızda, doğal gazı yaktığınızda enflasyon bunların iddia ettiği gibi mi? Bunlar aylık 3,51 buluyor, akademisyenler 9,31 buluyor. Bunlar yıllık 21,31 buluyor, akademisyenler 58,65 buluyor.

TÜİK bir devlet kurumu olmaktan çıkmış, bir saray kurumu haline dönüşmüştür. Burası artık bir devlet kurumu değildir.

Ancak burada çalışan arkadaşlar unutmasın, hepiniz devletin kanunlarına tabiisiniz. Şu binada oturanlar unutmasın, aldıklarınız aylıklar işçinin, memurun vergileriyle ödeniyor." Ayrıntılar geliyor...

chp lideri kılıçdaroğlu tüike alınmadı açıklama yaptı