CHP Lideri Kılıçdaroğlu Uygur Akademisi Heyetini Kabul Etti

TAKİP ET

Uygur Akademisi Heyeti, Doğu Türkistan'da yaşanan soykırımı belgeleyen raporlarını CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sundu.

İşgalci Çin tarafından gerçekleştirilen soykırımın pençesindeki Doğu Türkistan Türklüğünün mahkum edildiği ve kimilerince görmezden gelinen kimileri tarafından ise görmezden gelinen gerçekler, diaspora temsilcileri tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla sansür duvarlarını yıkıyor.

Dünya genelinde bölgede yaşananlara dair giderek artan farkındalığı, Türkiye'de de sağlamak adına çalışmalarını sürdüren diasporanın uzuvlarından Uygur Akademisi, bugün ana muhalefetin Genel Merkezini ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Uygur Akademisi Heyeti, Kılıçdaroğlu'na soykırımı belgeleyen raporları takdim etti.

Hatırlanacağı üzere Doğu Türkistan'da yaşanan soykırımın Hollanda ve Kanada parlamentolarından sonra TBMM tarafından da tanınmasına yönelik İYİ Parti tarafından TBMM'ye sunulan bir önergeye CHP kabul oyu kullanarak desteğini sunmuştu. Öte yandan ilgili önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. Kılıçdaroğlu ise ilerleyen süreçte "Uygur halkına yapılan zulmü asla kabul etmiyoruz" açıklamasında bulunmuş ve AKP ile MHP liderlerini de benzer bir tavır sergilemeye davet etmişti.

akp mhp chp iyi parti uygur akademisi heyeti soykırım doğu türkistan genel merkez kemal kılıçdaroğlu erkin emet