CHP'lilerle Aynı Oyu Veren AKP'li Belediye Başkanı İhraç İstemiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

TAKİP ET

CHP'lilerle birlikte "evet" oyu kullanan AKP'li Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında, Hassa’daki yol sorununu çözmek için kredi kullanımına CHP’lilerle birlikte "evet" oyu kullanan AKP'li Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildi.

Konuyla ilgili Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Cumhur İttifakı'nın meclis üyelerinin de AKP'li başkanlarının da projeye karşı olmadıklarını, krediyle ilgili bazı teknik sorunların olduğunu belirtti. Karataş “Turunçlu’daki arıtma tesisi ve Hassa’nın altyapı sorunu aynı dosyada. Büyükşehir dosyaları ayırmadı. Turunçlu halkı arıtmanın kaldırılmasını istiyor. Bir de kredinin hangi maliyetlerden nereye kullanılacağı belli değil. Hâlâ bir açıklama yapılmadı bu konuda. Cumhur ittifakı üyeleri de bir ay beklenmeli diye düşündü ve hayır oyu kullandı” diye konuştu.


"Hayır Deseydim Vatandaşa Açıklayamazdım"


Neden “evet” oyu verdiği sorusunu yanıt veren Karataş: “Ben ve AK Parti meclis üyeleri olmasaydı alamazlardı krediyi. Altyapı ve arıtma tesisinin çözümü için çabalarımız, emeklerimiz büyük. Ben bu yüzden savundum projeyi. Yanlış bir şey yaptığımızı da düşünmüyorum. Ben hem partimi hem de hizmeti savundum. Şimdi olsa yine yaparım. Hayır deseydim vatandaşa açıklayamazdım. Medya ‘Cumhur İttifakı hizmete karşı’ diye yazıyor. Yok öyle bir şey, karşı değiller, sadece biraz beklensin istendi.”

Disipline verilmesinin kendisiyle de projeyle de alakalı bir durum olmadığını, grup kararına uymayan herkes için disiplin sürecinin başlatılacağını söyleyen Karataş, gerekli yerlere savunmasını yapacağını, partisinin ne karar verirse uyacağını belirtti.

akp chp hayır oyu evet oyu akpli belediye başkanı mehmet karataş hassa belediye başkanı ihraç yüksek disiplin kurulu