CHP Listelerinden İstanbul Milletvekili Seçilen Gelecek Partili Selim Temurci İBB Seçimlerinde Murat Kurum'u Desteklediğini Açıkladı

TAKİP ET

CHP listelerinden İstanbul Milletvekili seçilen Gelecek Partili Selim Temurci İstanbul Belediye Başkan Adayları arasında Murat Kurum'u desteklediğini açıkladı.

CHP listelerinden milletvekili olarak seçilen Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, İstanbul adaylarından Murat Kurum'u desteklediğini açıkladı. 

Tv100 programına katılan Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile ilgili sorulan soruları yanıtladı. 

'Gelecek Partisi olarak AKP adayına destek olur musunuz?' sorusuna yanıt veren Temurci, Kurum'un İstanbul sorunlarına daha iyi geleceğini düşündüğünü söyleyerek onu önde gördüğünü aktardı. 

"Ekrem İmamoğlu'nun Mu Şansı Daha Yüksek Murat Kurum'un Mu?"

“İki favori isim daha fazla konuşuluyor, tabii siyaset her zaman sürprizlere açık. Ben bir tık Murat Beyin önde olduğunu düşünüyorum”

AKP ile ittifak yapma konusu sorulduğunda Temurci şu cevabı verdi: 

“Gelecek Partisi, Türkiye’de her siyasi parti ile görüşüyor. Gelecek Partisi’nin yönetimi İstanbul, Ankara, İzmir, Konya konusunda siyasi partilerle görüşüyor. 20 Şubat’a kadar karar verecekler. Önümüzdeki süreçte mevcut belediye başkanının performansını İstanbullular değerlendirecek. Murat Kurum’unda performansını değerlendirecekler. Açık ifade edeyim. Ben İstanbul’un siyasi kavgaların merkezi olmasını istemiyorum. Siyasi kariyer için İstanbul çok önemli bir ildir. İstanbul’a hizmetkar olmadan daha büyük hedefler peşinde koşarsanız İstanbul sizi bir yere taşımaz. Ben Kadir Topbaş tarzı yaklaşımın İstanbul’un sorunlarına daha iyi geleceğini düşünüyorum. Bu konuda Murat Kurum’un daha önde olduğunu söylüyorum.”

Temurci bu sözleri söylerken aynı programda bulunan CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi: 

“Bu konuşmaları duyunca baştan beri doğru söylediğimi anladım. Sayın Kılıçdaroğlu da benden helallik istemedi. Çünkü sayın Kılıçdaroğlu’nu kandırmışlar, oturtmuşlar 6’lı masanın başına, “Seni cumhurbaşkanı yapalım” demişler ama hiç de inanmamışlar. Siz CHP’de helal oylarıyla seçilirken, rozet takarken, ben Ankara’ya doğru 40 derecede yürüyüşteydim, biliyorsunuz değil mi? 

Dolayısıyla ben sayın Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapmıyorum, yaptığı yanlışları söylüyorum. Bugün de sayın Kılıçdaroğlu’nun yanlış yaptığının en somut delili sayın Milletvekilimizin sözleri. Daha ilk seçimde, oy aldıkları CHP’yi sattılar.”

 

selim temurci gelecek partisi CHP istanbul istanbul büyükşehir belediyesi ibb murat kurum