CHP Muhatap Olarak İmralı'yı İşaret Eden HDP'nin 'Meşru Parti' Olduğu İddiasında Israrcı

TAKİP ET

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP'ye ilişkin sözlerini teyit etti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında sorulan "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir belgeselde 'Kürt sorununu çözmek için HDP'yi meşru bir organ olarak görebiliriz' dedi. HDP'den de 'Asıl muhatap İmralı'dır' yanıtı geldi. Sizin bu konuya ilişkin bir değerlendirmeniz olur mu?" sorusuna şu ifadelerle yanıt verdi:

"Sayın Genel Başkanımız, hatırlayacaksınız 'sözde açılım sürecinin' en başında söylediklerini bu mülakatta da tekrar etmiştir. Bize göre çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Teröristlerle pazarlığa oturarak bu sorunu çözemezsiniz. Gayrımeşru unsurlarla bu sorunu çözemezsiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki meşru siyasi partiler bu soruna çözüm bulacaklardır. HDP de bu partilerden biridir. Geçmişte gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenmiştir. Erdoğan yönetimi çözümü Meclis'te değil, İmralı'yla, Kandil'le müzakerede aramıştır. Bu beceriksizliğin, öngörüsüzlüğün bedeli de milletimiz için ağır olmuştur. Tekrarlıyoruz. Bu sorun çözülecekse milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çözülecektir, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki meşru partiler eliyle çözülecektir. Nokta!"

Ne Olmuştu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı çözüm süreci konusunda İmralı'yı muhatap aldığı için eleştirmiş ve görüşülmesi gereken adres olarak HDP'yi işaret etmişti.

Kılıçdaroğlu "Kemal Kılıçdaroğlu ve İttifakları" belgeselinde yaptığı açıklamalarda "Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Erdoğan bunu yaptı. Devleti, İmralı ile muhatap kıldı. Mesela İmralı meşru bir organ değil. Meşru bir organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var" demişti.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ise Kılıçdaroğlu'na Twitter üzerinden verdiği yanıtta "Asla unutulmaması gereken şey demokratik çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı’dır" demişti.

CHP Muhatap Olarak İmralı'yı İşaret Eden HDP'nin Meşru Parti Olduğu İddiasında Israrcı