CHP MYK'da İmamoğlu Tartışması

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nun tartışma yaratan Karadeniz turunun, CHP MYK'nın en önemli gündem maddesi olduğu ileri sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz turu masaya yatırıldı. 

DW Türkçe’nin aktardığına göre bazı MYK üyeleri, İmamoğlu’nun üç günlük Karadeniz turunu “Cumhurbaşkanlığı adaylık ilanı” olarak değerlendirdi ve sürecin parti disiplinine aykırı bir şekilde ilerlediğini öne sürdü.

Habertürk Yazarı Nagehan Alçı’nın geziye davet edilmiş olmasına da tepki gösteren MYK üyeleri, "Alçı, Balyoz ve Ergenekon gibi kumpas davalarını savunmuş ve Gezi eylemleri sürecinde Kabataş yalanına öncülük etmiş bir isim” ifadesini kullandı.


"Kazalar Silsilesi"


Ekrem İmamoğlu’nun otobüs fotoğrafına yönelik tepkilere verdiği yanıt da eleştiri konusu oldu. İmamoğlu’nun “Vız gelir, tırıs gider. Bu tarz girişimleri akıllı olmaya davet ediyorum” sözlerini “Kazalar silsilesi” olarak nitelendiren MYK üyeleri, “Alçı’nın o fotoğrafta yer alması kötüydü. Sonrası daha da kötü oldu. Belli hassasiyetler gözetilmeliydi” dedi.

Eleştirdikleri AKP iktidarını hatırlatacak uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurgulayan MYK üyeleri, "Belediye başkanları, başka illeri ziyaret edebilir ancak bu tür hatalar, seçim sürecinde yürütülen politikaya da zarar verebilir” değerlendirmesinde bulundu.


Kılıçdaroğlu Yorum Yapmadı


DW Türkçe'nin aktardığına göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na yönelik eleştiriler karşısında yorum yapmadı ve söylenenleri not aldı.

Kılıçdaroğlu, bu konu ile ilgili yalnızca “Vatandaşın en büyük gündemi yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı yani ekonomi. Biz ekonomiyi konuşalım” ifadesini kullandı.