CHP MYK Toplantısı Bitti: Tüm MYK Üyeleri İstifa Etti

TAKİP ET

CHP Merkez Yürütme Kurulu, bugün 13.00'te CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Dört buçuk saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, tüm MYK üyelerinin istifasını kabul etti.

CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), bugün 13.00'te CHP Genel Merkezi'nde Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Dört buçuk saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu, tüm MYK üyelerinin istifasını kabul etti.

Toplantı üzerine henüz bir açıklama yapılmazken MYK üyelerinin tamamının istifa ettiği kesinleşti, Kılıçdaroğlu istifaları onayladı. Böylece MYK'da yeni görevlendirmeler yapılması bekleniyor.

 

Önemli toplantıda, MYK’yı oluşturan genel başkan yardımcılarının istifalarını sunmaları zaten bekleniyordu. Kılıçdaroğlu, seçimi kaybetmesinin ardından iki kez kurmayları ile bir araya gelmişti ve bu toplantılarda genel başkan yardımcılarından gelen "İstifa edelim" önerisine "Şu an için gerek yok" karşılığını verdiği belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi seçeneği de Parti yönetiminin gündemindeydi ancak öne çıkan görüşün "Hemen istifa etmeniz, partinin seçimlerde başarısız olduğu algısına hizmet eder" olduğu öğrenildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de görüştü.

myk istifa etti chp kemal kılıçdaroğlu