CHP'nin Afyon Adayı Burcu Köksal Kürtçü DEM'i Kapının Önüne Koydu, Özgür Özel Düzeltme Yapmaya Çalıştı: Köksal'dan Özgür Özel'e Rest

TAKİP ET

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, net bir şekilde Kürtçü DEM Parti ve Hüdapar'lılarla Afyonkarahisar'ı yönetmeyeceğini açıkladı.

CHP'nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, seçildiği zaman belediyenin kapılarının DEM Parti'ye kapalı olacağını ifade etti. Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Köksal, konuşmasında şu cümleleri kullandı:

"Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak." 

Kürtçü DEM Parti'yi kapının önüne koyan Köksal'ın bu açıklamasının ardından DEM Parti ile pek çok belediyede anlaşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Köksal'ın ifadelerine kendince düzeltme yapmaya çalıştı. Uşak'taki mitingde konuşan Özel şunları söyledi:

 “Demin Afyon’dan geldim ve Burcu Başkan'dan da selam getirdim. Orada bir küçük sürçülisan oldu, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi'nin de, Uşak Belediyesi'nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşak ve Afyonlulara açıktır” 

Burcu Köksal ile konuştuğunu ifade eden gazeteci Barış Yarkadaş ise Köksal'ın şu sözlerini aktardı: 

"Bir dil sürçmesi sonucu değil, verdiğim söz üzerine konuştum. Ben bu sözü ilk günden beri verdim. Bu sözümün de arkasındayım"

Yaşananlardan sonra Köksal'ın X hesabından yaptığı paylaşım dikkat çekti. Kürtçü DEM Parti ve şeriatçı Hüdapar'ı kapıyan koyan Köksal, Özgür Özel'e rest çekti. Köksal şu ifadeleri kullandı: 

"Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak pkk’lıları işe alacak diyorlar, ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi dem’lilerle yönetecek diyorlar, rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net…."

 

 

burcu köksal afyonkarahisar özgür özel CHP hüdapar dem parti belediye başkan adayı