CHP'nin Eski AKP'li Karesi Adayı Akbıyık'ın, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduğu Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Eski AKP'li Akbıyık'ın, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY'yle iltisakları oldukları iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

CHP'nin Balıkesir Karesi belediye başkan adayı Mesut Akbıyık'ın, AKP'de olduğu dönemlerde Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel hakkında terör örgütü FETÖ'den suç duyurusu yaptığı ortaya çıktı. 

Balıkesir'in tartışmalı belediye başkan adayı eski AKP'li Akbıyık'ın, 2017 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP TBMM Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç hakkında FETÖ/PDY’yle iltisakları oldukları iddiasıyla Balıkesir Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. 

Daha önce CHP'nin karşısında olan ve parti  yetkilileri hakkında suç duyurularında bulunan Mesut Akbıyık'ın adaylığı eleştiri topladı. 

Akbıyık CHP yetkilileri hakkında yaptığı suç duyurularıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 

“Aslında bu konunun tartışılmasını istemiyorum. Simgesel bir şikayetti bizim başvurumuz. Ayrıca yaptığım şikayetten de, Kılıçdaroğlu ve diğerlerinin dokunulmazlığının kaldırılması üzerine vazgeçtim. En kısa sürede eski Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Genel Başkanımız Özgür Özel’i ziyaret edeceğim ve özür dileyeceğim. Kendilerine çok büyük saygım var. Tecrübeli bir siyasetçi olmama rağmen kalabalıkla birlikte simgesel şikayetimizi yapmam yanlıştı. Şimdi seçime odaklandık. Hem Büyükşehir Belediyesi’ni, hem de Karasi Belediyesi’ni alacağız. Çok güzel hizmetlerimiz olacak"

CHP balıkesir karasi mesut akbıyık fetö suç duyurusu kemal kılıçdaroğlu özgür özel